album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

BLATER: Nije me sramota! Sada služim kao vreća za udaranje, ali vratiću se

BLATER: Nije me sramota! Sada služim kao vreća za udaranje

Odlazeći predsednik FIFA Sep Blater istakao je da je postao “vreća za udaranje” posle više od 40 godina rada u ovoj organizaciji

Blater i Platini su suspendovani od strane FIFA na osam godina.

Nije me sramota. Veoma mi je žao, ali me nije sramota. Žao mi je što sam i dalje vreća za udaranje. Žao mi je fudbala. Žao mi je FIFA. Služio sam im više od 40 godina. Žao mi je više od 400 zaposlenih u FIFA. Žao mi je i sebe i kako sam tretiran u ovom svetu humanosti – rekao je Blater.

Blater je istakao da je posle Mundijala 1998. u Francuskoj postigao dogovor o saradnji sa Platinijem koji je nakon usmene imao i pismenu potvrdu.

Sa švajcarskim advokadom sam mislio da smo ubedili Etički odbor u vezi sa situacijom o isplati FIFA Mišelu Platiniju za usmeni, džentlmenski dogovor iz 1998. godine koji nikad nije okončan. Platini je želeo da radi za FIFA, tražio je miliona franaka, ja sam rekao u redu, možemo platiti deo sada deo kasnije – poručio je Švajcarac i dodao:

– Zapanjen sam odlukom Etičkog komiteta koji je porekao postojanje sličnog dogovora, a koji je potvrđen na dva Izvršna komiteta UEFA, u Švedskoj i Cirihu iste godine. Kasnije je potpisan, tako da imamo dokaz da to nije bio samo dogovor između Platinija i mene. Prošao je kroz finansijski i izvršni komitet FIFA i Kongres. Registrovan je – istakao je 79-godišnji Blater.

Blater ističe da to nije bio poklon Platiniju jer postoji ugovor, te da je njegova osmogodišnja suspenzija besmislena, pa će nastaviti da se bori.

Ne mogu reći da je ovo dobar dan za mene ili FIFA. Poslednji put smo se ovde sastali kada smo predstavljali kandidaturu JAR za Mundijal 2010. Tada smo govorilo o humanosti u našem svetu, a u fudbalu nema drugog značenja osim međusobnog poštovanja. Ovo pominjem jer sam današnju vest dobio malo posle vas – rekao je Blater medijima u Cirihu, i na kraju pomalno trijumfalno dodao: “Vratiću se”.

IZVOR:INFORMER/RADIOXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *