album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

ĐOKOVIĆ DONIRAO 20.000 DOLARA DECI MELBURNA

donator novak djokovic

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon velike šeste po redu pobede na Australijan openu, obišao je humanitarnu organizaciju “Melbourne City Mission” koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz Melburna, igrao se sa njima i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu

Prvi teniser sveta, koji se strastveno zalaže za poboljšanje uslova ranog razvoja, rekao je da će Novak Đoković Fondacija donirati novac za program “Early Years Supported Playgroup” humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo deci u predgrađima Braybrook i Doreen.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem teniseru šta žele da budu kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voleli da im se ostvare.

Đoković je rekao da je fokus organizacije “Melbourne City Mission”, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima njegove Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine.

Za to vreme otvoreno je sedam objekata u kojem deca pohađaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut niz projekata sa ciljem da deca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

“Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov i da postanu pobednici na bilo kom terenu. “Melbourne City Mission” organizacija je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu”, rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, podrška u najranijem periodu koju je imao, bila je ključna u njegovom životu.

“Sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina dece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem celom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promenimo svi zajedno”, rekao je Đoković.

izvor:Tanjug/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *