album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

DRAGANA MIRKOVIĆ: Moja deca su mislila da sam rokerka!

Dragana Mirkovic, estrada, deca, porodica, brak, muzika

Velika srpska zvezda Dragana Mirković tvrdi da su njena deca tek skoro saznala da je ona folk pevačica, te da su mislili da peva rok ili pop muziku

Luče iz Kasidola ističe da su joj ćerka Manuela i sin Marko prvi put bili na koncertu nedavno u Požarevcu, kada su ostali bez teksta nakon što su čuli mamin repertoar.

– Jao, pa to je bio urnebes! Htela sam da im ispunim želju da vide svoju mamu na koncertu, ali su bili blago šokirani. Oni su mislili da ja pevam rok ili pop muziku, sve dok nisam zapevala pesmu “Umirem majko”. Kada su čuli moj orkestar, harmoniku Marka Nikolića, samo su se pogledali i jedno drugom povikali: ” Naša mama nije rok, nego folk pevačica.” Posle koncerta su mi rekli da su jako ponosni na mene zbog neposrednog i lepog odnosa sa publikom, ali su ostali pri zahtevu da u dogledno vreme njima za dušu naučim neke od najpoznatijih rok pesama – kaže Mirković.

Ona je u razgovoru za Informer, takođe, rekla da razume bes naroda koji se buni  jer njene kolege poput Severine Vučković, Lepe Brene, Cece Ražnatović, Željka Joksimovića, Zdravka Čolića i Miroslava Ilića uzimaju velike honorare za nastupe na gradskim trgovima.

Građani su se nedavno udružili i poručili pevačima da im “ne daju svoj novac iz gradskih budžeta” jer smatraju da on treba da se troši na ozbiljnije stvari.

Dragana poručuje da ona nikada ne bi uzela državne pare:

– Razumem bes naroda i nikada ne bih sebi dozvolila da uzimam od naroda i iz kasa gradova. Uvek ću pevati besplatno, u bilo kojem gradu, gde god me pozovu.

Miki Jevtović

Na DM nema nepoželjnih

Postoji li crna lista na televiziji DM sat?
– Iskreno, nikada nije ni postojala. Jedna osoba je sama sebe stavila na crnu listu jer je ljuta na mene, ali to je problem te koleginice, a ne moj. Stalno me pitaju za Mileta Kitića zbog sukoba koji smo imali, ali bez obzira na sve, njegovi spotovi nisu zabranjeni i redovno je u našem program.

Ti si Požarevcu pre tri godine poklonila besplatan koncert?

– Nastupila sam u sklopu programa Ljubičevskih konjskih igara. Tom prilikom preko 50.000 ljudi napunilo je gradski požarevački trg. Napravili smo zajedno odličnu atmosferu u mom rodnom gradu, a koncert je završen tako što sam odigrala kolo sa svojim fanovima. Kada su me pitali za honorar, rekla sam im da ne dolazi u obzir! Sama sam platila put iz Beča, bend, binu, ozvučenje.

Smeta li ti što te i dalje oslovljavaju – Luče iz Kasidola?

– Ma ne. Što sam starija, sve više volim da me tako zovu. Nikada nisam krila svoje poreklo, ni selo u kojem sam provela najlepše dane. Trudim se da dođem kod roditelja kada god mogu. Moja deca su, pored mene, zavolela Kasidol i kada posle letnjeg raspusta treba da se krene nazad za Beč, to nerado čine, jer naviknu na svež seoski vazduh, zdravu hranu, širinu polja.

Za prvi honorar dobila si sada staru novčanicu od sto hiljada dinara. Da li je još uvek čuvaš?

– Moji prvi pevački koraci vezani su za Kasidol i tamošnje kulturno-umetničko društvo. Sa trinaest godina bila sam najmlađi član. Tada sam na božićnoj igranci zaradila taj honorar, a novčanica me podseća na detinjstvo. Čuvam je kao relikviju!

Miki Jevtović

Da li si ikada mislila da odustaneš od pevanja?

– Kao mlada sam imala izuzetno tešku operaciju kukova. Mislila sam da mi se snovi o pevanju nikada neće ostvariti. Zahvaljujući porodici i svom karakteru uspešno sam se oporavila i nakon prve ploče počela da nižem uspehe, do udaje mnogo veće, sada umerenije.

Lepa Brena je u žiriju “Zvezda Granda”, a Ceca Ražnatović u “Pinkovim zvezdama”. Da li su tebe pozvali u neki takav šou?

– Imala sam i ja takve ponude, ali sam morala da ih odbijem. Ne živim u Srbiji i ne mogu da se obavežem da godinu dana dolazim stalno u Beograd.

izvor;Informer/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *