album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Evo na koje se sve načine može pomladiti vagina

Evo na koje se sve načine može pomladiti vagina

Evo na koje se sve načine može pomladiti vagina te koji su konačni rezultati

Postoji čitav niz kirurških zahvata u domeni “vaginalne estetske kirurgije” koje se izvode od strane ginekologa, uroginekologa, urologa i plastičnih kirurga. Na koje se sve načine može pomladiti vagina te koji su konačni rezultati, upitali smo dr.med. Josipa Lovrića, specijalista opće kirurgije.

Posljednjih nekoliko godina, razvojem neinvazivnih metoda popularizirao se termin “vaginalno pomlađivanje” kojim se prvenstveno smatraju neinvazivni, estetski zahvati “bez noža” i gotovo bez potrebe za oporavkom, što spada u sve popularnije područje tzv. “in and out” zahvata za koje nije potrebna posebna priprema klijenata niti izdvajanje dodatnog vremena.

Koji su najčešći razlozi zbog kojih se žene odlučuju na ovu vrstu zahvata?

Najčešći razlozi zbog kojih klijentice traže ovakve zahvate su zbog sindroma vaginalne relaksacije (SVR) i stres inkontinecije. SVR predstavlja gubitak optimalne strukture iarhitekture vaginalnog kanala. Ovaj proces povezan je sa prirodnim tijekom starenja, no posebno je naglašen kod rotkinja kod kojih zbog poroda dolazi do širenja vaginalnog kanala i smanjenja njezinog tonusa sa posljedičnim slabljenjem kvalitete intimnih odnosa te manjkom osjećaja ugode i zadovoljstva uz nedostatnu funkciju žlijezda koje su odgovorne za optimalno vlaženje vagine.

Posebna skupina su klijentice u perimenopauzi gdje zbog nepravilnosti u hormonalnim ciklusima dolazi do istih posljedica kao i kod SVR poznatih kao “vaginalna atrofija”. Kako se s vremenom smanjuje tonus mišića dna zdjelice, posljedično se i vanjsko ušće mokraćne cijevi spušta pa se vrlo često događa

da pri naglom porastu tlaka u trbušnoj šupljini (npr. uslijed kašlja ili kihanja) dolazi do nevoljnog otjecanja urina. Sve ovo rezultira osjećajem srama i manjka samopouzdanja zbog čega sve veći broj klijentica pristupa zahvatima vaginalnog pomlađivanja koji su u vrlo kratkom vremenskom periodu postali jako popularni zbog svojih rezultata.

Što se postiže ispiranjem vagine?

Iako se vaginalni kanal može “pomladiti” ispiranjem raznim mlakim otopinama,što nedvojbeno ostavlja dojam čistoće i osvježenja, ostaje upitno koliko takva ispiranja imaju dugotrajnih rezultata budući da osim čišćenja same sluznice ne postoji utjecaj na dublje slojeve koje su sastavni dio vaginalnog kanala.

Može li se vagina pomladiti laserskom tehnologijom?

U medicini 21. stoljeća, napredak laserske tehnologije pronašao je svoj put i prema ovom području pa se na prvo mjesto u zahvatima iz ove skupine danas nalazi tzv. lasersko vaginalno pomlađivanje. Erbium (Erb.YAG) laser svojim djelovanjem direktno potiče zatezanje kolagenskih vlakana te formiranje novih (neokolagenizacija) unutar submukoznog sloja vaginalnog kanala što dovodi do proliferacije i zadebljanja submukoznog i mukoznog sloja, a to za posljedicu ima sužavanje vaginalnog kanala s jedne te poticanje lučenja žlijezda odgovornih za prirodnu lubrikaciju s druge strane.

Dakle kada govorimo o laserskom vaginalnom pomlađivanju, možemo slobodno reći da se radi o vaginalnom obliku face-liftinga.

Tko je idealan kandidat za lasersko vaginalno pomlađivanje?

Idealne kandidatkinje za ovakav tip zahvata su jedno ili višerotkinje, žene u perimenopauzi kao i sve one klijentice koje smatraju da im je opala kvaliteta intimnih odnosa te osjećaju nelagodu i manjak samopouzdanja u intimnom životu.

Sam zahvat je bezbolan, brz i ne zahtjevalokalnu anesteziju, a izvodi se nakon provedenog ginekološkog pregleda, uvida u uredan nalaz Papa testa, urinokulture te testa na Hep B i C. Sa Erb:YAG laserom potrebno je jedan do dva tretmana unutar 6-8 mjeseci. Poslije zahvata imperativno je suzdržati se od intimnih odnosa naredna 72 sata.
Koliko su pacijentice zadovoljne nakon zahvata pomlađivanja vagine?

Naše klijentice izrazile su svoje zadovoljstvo kako neposredno nakon samog zahvata, tako i nekoliko dana nakon, napominjući da im je isti “vratio vrijeme unazad” te da se osjećaju pune samopouzdanja uz porast užitka u intimnom životu.

 

 

izvor: portaloko,hr

“Orošavanje vagine je staroslovenska metoda na koju svako treba da ide”

Suzana Mančić nedavno se našla u centru pažnje kada je odjeknula vest da je išla na tretman orošavanja vagine.

suzana manci, podmladjivanje vagine, ispiranje vagine, vagina, vaginalna hirurgija

suzana mancic estetska hirurgija

Nije joj jasno zašto se ljudi zgražavaju na reč vagina: Suzana Mančić

O kakvom tretmanu se radi i zbog čega je zapanjena ovakvim reakcijama u medijima, otkrila je u “Premijeri”.

– Šta je tu toliko atraktivno, nenormalno? Da li sam izgovorila jeres ako sam upotrebila reč vagina? Napraviše od muve magarca – zaključila je ona.

Svaka žena bi trebalo da vodi računa o svom zdravlju i higijeni, pa tako i Suzana koja ne vidi šta je u tome toliko čudno.

– To nije nikakvo podmlađivanje, to je staroslovenska metoda koju svako treba da koristi, ako ne u banji onda kod kuće sa lekovitim čajevima. To je ispiranje lekovitom vodom, nikakvo podmlađivanje – završila je Mančićeva i nastavila da se smeje naslovnim stranama na pomenutu temu.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *