album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

FOTO//Strogo čuvana tajna stjuardesa koja će vas šokirati

Dočekuju vas s omsjehom na licu. Poslužuju vas i rješavaju vaše sitne probleme, ali to je samo ono što vidimo, nikako i kraj priče…

Stjuardese su tu da vas dočekaju s osmjehom na licu, posluže pićem ili hranom i pobrinu se za vaše sitne probleme tijekom leta. Ali priča o prosječnoj stjuardesi sastoji se od puno više detalja nego što ih mi sami vidimo. Daily Mail izdvojio je neke od njih, pa krenimo.

1. Plaćene su samo kada su vrata aviona zatvorena – unatoč pomaganju oko primjerice smještanja prtljage, službeno im se plaćaju samo oni sati odrađeni iza zatvorenih vrata zrakoplova.

 

2. Koriste neke nimalo laskajuće nadimke – primjerice ‘Beba Isus’ je nadimak za djecu lošeg ponašanja čiji roditelji ne čine ništa da bi ih kontrolirali.

 

3. I dalje moraju biti zadovoljavajuće visine i težine – u zlatno doba seksizma u zrakoplovima stjuardese su uvijek morale biti mršave, dugonoge, prekrasne žene. Tvrtka Pan Am zapošljavala je isključivo neudane žene bez djece koje su morale biti visoke mininalno 157 centimetara i ne težiti više od 58 kilograma. Kao da to nije dovoljno, u mirovinu su slane s 32 godine.

 

Zahvaljujući borcima za prava žena mnogo toga se promijenilo, ali i dalje postoje pravila o težini i visini.

4. Užitak na visini – nije protuzakonito prakticirati seks u zahodu zrakoplova. Međutim, protuzakonito je ne poslušati zapovijed stjuardese da otvorite vrata i pustite ostale putnike na WC. I, napominje Daily Mail, nemojte se zavaravati da ste diskretni jer stjuardese su sve vidjele i znaju što radite.

 

5. Znaju se boriti – poslužuju vam hranu i piće, ali i stjuardi i stjuardese prolaze trening samozaštite i spremni su pozabaviti se ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama.

 

6. Pomažu u sprečavanju trgovine ljudima – u SAD-u primjerice stjuardese prolaze obuku na kojoj uče kako prepoznati znakove trgovine ljudima.

 

7. Slušalice koje dobijete umotane daleko su od novoga – na kraju svakog leta prikupljenje slušalice se očiste i ponovno zapakiraju za slijedeći let.

www.radio-xxl.com

stjuardese

8. Vi ne smijete koristiti elektroniče uređaje, ali one da – za putnike i stjuardese ne vrijede ista pravila.

9. Sve su stučnjakinje za ljepotu – neke tvrtke svojim stjuardima i stjuardesama plaćaju tečajeve na kojima uče trikove kako uvijek izgledati svježe.

10. Moraju se nositi s poprilično ludim zahtjevima – neka od pitanja koja su stvarno upućena stjuardesama su ‘možete li dogovoriti masažu za moju Barbie’, ‘možete li odvesti moju djecu u igraonicu’, ‘možete li isključiti motore jer su preglasni’ i ‘postoji li na letu McDonald’s’.

stjuardese

www.radio-xxl.com

 

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *