album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Kako slušati muziku sa Jutjuba na Android telefonu dok koristite neku drugu aplikaciju?

Kako slušati muziku sa Jutjuba na Android telefonu
Evo kako da bez rutovanja telefona, bez instaliranja nekih aplikacija sa memorije telefona i bez dosadnih reklama slušate muziku sa Jutjuba dok koristite neku drugu aplikaciju. Ako ste fan funckije plutajućih prozora koju je Samsung na pojedinim svojim telefonima prvobitno uveo, onda je to još jedan razlog da pogledate ovo uputstvo!
Sada možete da radite nešto drugo dok slušate omiljenu muziku

Jedna od najgorih restrikcija standardne jutjub aplikacije je nemogućnost slušanja pesama dok nešto drugo radite na telefonu. Tačnije, slušanje muzike i gledanje video zapisa sa Jutjub sajta je moguće samo dok koristite Jutjub aplikaciju, u slučaju da izađete iz Jutjub aplikacije kako bi koristili neku neku drugu dok slušate muziku, aplikacija će odmah prestati sa radom i muzika se neće čuti.

Razlog ovog nedostatka je krajnje jednostavan. To se dešava zbog monetizacije. Naime, reklame koje se pojavljuju tokom korišćenja jutjub aplikacije tj. servisa imaju šanse samo ukoliko vi gledate u ekran. Toga je Gugl svestan, zato je onemogućio korišćenje Jutjub aplikacije u pozadini. Takođe, Jutjub kej je servis koji se plaća i koji vam pruža sve te lagodnosti tako da je to još jedan, možda i čvršći razlog.

Do skorije smo mogli da instaliramo aplikacije trećeg lica (eng. third party) koje su nudile korišćenje Jutjub servisa u pozadini, ali gugl ih je brzo oborio tako da nam je ta alternativa sada nedostupna. Može da se nađe po koja aplikacija tog tipa na Gugl plej prodavnici ali su one pune dosadnih reklama i jako su loše odrađene .

Ipak, postoji jedna aplikacija koja se može preuzeti sa Gugl plej prodavnice, a da nije loša i puna reklama. Ona radi odlično i ima jako zanimljiv korisnički izgled. Google je nije oborio samo zao što vi u ovom slučaju ne koristite Jutjub u pozadini, već u malom zasebnom prozoru. Evo kratkog uputstva:

1. Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju :

Awesome Pop-up Video

2. Putem internet pregledača pristupite Jutjub sajtu, odaberite sadržaj koji želite da pregledate i iskopirajte URL koji vodi ka njemu.

3. Otvorite “Awesome Pop-up Video”, u prazno polje koje se nalazi na vrhu aplikacije nalepite kopirani URL i dodirnite strelicu radi reproduktovanja video sadržaja u zasebnom prozoru.

4. Čim se video učita pojaviće vam se plutajući prozor koji možete premestiti bilo gde po ekranu radi korišćenja neke druge aplikacije dok slušate muziku.

5. U okviru tog plutajućeg prozora možete premotavati video, zasutaviti ga, podeliti ga putem screencast-a ili ga ugasiti.

Moramo da napomenemo da je ovo uputstvo namenjeno za one koji nemaju root-ovan telefon i za one koji žele da aplikaciju preuzmu sa Gugl plej prodavnice. Naravno da postoje neki drugi načini ali oni zahtevaju neka malo naprednija podešavanja i aktivnosti.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *