album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Mauricio Gaspari: Putin je oličenje slobode i bezbednosti

Mauricio Gaspari Vladimir Putin Rusija USA Evropa politika sankcije

Obama vodi samoubilačku politiku za Zapad i sankcije su njegova velika greška. Treba ukinuti sankcije Rusiji i vratiti se partnerstvu sa Moskvom.

Mauricio Gaspari, potpredsednik italijanskog Senata kaže da plan „B“ italijanskog premijera Matea Rencija o migrantima ne postoji.

„Renci nema ni ’plan A‘. Postoji ’plan ’N‘, u kome nema ništa. Pravi lider se prepoznaje za vreme krize. Berluskoni se za vreme migrantske krize 2009. godine sastao sa Gadafijem i uspeo je da spreči izbeglički talas iz Libije, potpisavši sporazum sa Libijom i Egiptom. Neki su procenili da su ti pregovori sa Gadafijem bili loš potez, zato što je on diktator. Ali sada je Libija postala kalifat, u kojem se seku glave. Tako da Renci nema ’plan B‘, zato što nije imao ni ’plan A‘. Postoji samo ’plan N‘, to jest — nula“, rekao je Gapari za Sputnjik Italija.

Kad je reč o pitanju migranata, Gaspari smatra da bi trebalo obezbediti pomorsku blokadu i povratak ilegalnih migranata, a da bi izbeglice iz zaraćenih država trebalo rasporediti po svim zemljama sveta.

„Neophodno je napraviti u Africi, pod okriljem UN-a, izbegličke kampove pod oružanom pratnjom. UN treba da usvoji rezoluciju, pozivajući se na tačke 41 i 42 iz poglavlja VII povelje UN. Tačkom 42 predviđena je mogućnost pomorske blokade država koje ugrožavaju međunarodnu bezbednost. Trebalo bi zauzeti čvrst stav po tom pitanju, zato što je prethodna politika rezultirala mnogobrojnim problemima. Ilegalno prebacivanje koštalo je života hiljade migranata“, dodao je on.

Povodom zahteva njegove stranke „Napred Italija“ za ukidanje sankcija Rusiji, Gaspari je rekao da je Renci dobio opomenu od Obame čim je pokrenuo temu ukidanja sankcija.

„Obama vodi samoubilačku politiku za Zapad i sankcije su njegova velika greška. Treba ukinuti sankcije Rusiji i vratiti se partnerstvu sa Moskvom. Rusija može da pomogne da se spreči širenje islamskog fundamentalizma i terorizma koji zloupotrebljava islam. U tom smislu, Putin je za nas oličenje slobode i bezbednosti. Rusija je prijateljska zemlja, treba odustati od tih apsurdnih sankcija“, zaključio Gaspari.

(Izvor: sputniknews.com)

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *