album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Muškarac oslobođen optužbi za silovanje jer ‘NE ne znači uvijek NE’

Muškarac oslobođen optužbi za silovanje jer ‘NE ne znači uvijek NE’

Par je prakticirao seks igre s dominacijom i pokoravanjem i često su u njima pružali otpor kao dio seksualnog iskustva.Muškarac je oslobođen optužbi da je silovao svoju bivšu djevojku jer je par imao povijest sa sado-mazo seksa u kojem „NE nije značilo NE“ zaključio je sud u Alicanteu u jugoistočnoj Španjolskoj javlja Mirror.

Par je prekinuo 2014. godine nakon šestomjesečne veze, ali se opet spojio na Facebooku dva mjeseca kasnije kad je 21-godišnjak pozvao bivšu djevojku (18) u svoj dom. Navodno su tamo pušili kanabis prije nego ju je muškarac prisilio na seks unatoč njezinom otporu i protestima da prestane.„Držao ju je za zapešća, skinuo joj tajice i zatim imao spolni odnos s njom. Zadobila je ogrebotine i modrice, a od napada je u velikoj depresiji“ rekao je tužitelj sudu.

brak, silovanje, sex, ne u seksu, silovanje, silovana u braku, presuda o silovanju

Silovanje u braku..NE nije uvek NE

„Njihova seksualna veza uključivala je uvrede, maltretiranje, silu i nasilje koje je bilo prihvaćeno s obje strane. Ovaj čin ne predstavlja silovanje jer je takav seks bio česta pojava kod para pa je muškarac mislio da ovaj puta nije ništa drukčije“ rekao je sudac u svojoj presudi.

Ranije ove godine sutkinja Maria del Carmen Molina Mansilla je sankcionirana jer je ženu koja je došla prijaviti silovanje upitala „Jeste li zatvorili svoje noge i ostale ženske organe?“Žena se pojavila na sudu u Vitorii u sjevernoj Španjolskoj kako bi prijavila zločin,a sutkinja joj je odgovorila da se mogla spasiti od silovanja da je „noge držala zatvorenima“. Žrtva se kasnije žalila Udruzi Clara Campoamor koja je od Odvjetničke komore tražila da izbaci sutkinju iz svog udruženja, prenosi Jutarnji.hr.

„Sutkinja je pokazala očito nepovjerenje u žrtvin iskaz. Njena pitanja ne samo da su bila nepotrebna za istragu već su i bila uvredljiva i ugrožavala dostojanstvo žrtve. Druge žene su također imale primjedbe na ovaj sud i boje se što im se može dogoditi kao žrtvi na ovom sudu i osjećaju se kao da ovaj sud ne želi da se optužbe za silovanje prijavljuju ovdje“ rekla je predsjednica Udruge Blanca Estrella RuizpišeMirror.

(TIP/Foto: Ilustracija)

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *