album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Novaku Đokoviću povelja za najboljeg ambasadora Srbije u svetu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na ceremoniji obeležavanja Dana srpske diplomatije dodelio je povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa naše zemlje i njenih građana širom planete. Dobitnici ovog značajnog priznanja su najbolji srpski sportista svih vremena, prvi teniser sveta, veliki humanitarac Novak Đoković i karijerni diplomata Dragan Todorović.

Министар Дачић уручио признање Новаку Ђоковићу за изузетан ангажман на пољу дипломатије

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine. Uspostavljanje ove kancelarije smatra se početkom profesionalne diplomatije u našoj zemlji.
Tog dana doneto je Ustrojenije Knjaževske kancelarije, na osnovu člana 5 „Turskog Ustava” iz 1838. godine. Ukaz o ustrojstvu je, ujedno, bio i naš prvi zakon o uređenju i zadacima Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova tim povodom je u znak sećanja na sva imena koja je iznedrila srpska diplomatija ugostila idola mladih, čoveka koji je svojim uspesima ujedinio narod u snažnom doživljaju sreće kroz vanserijske pobede, probudio uspavani duh i svetu poslao poruku snažne sportske nacije, koja se ponosi svojom istorijom i tradicijom, Novaka Đokovića.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić odao je priznanje Novaku Djokoviću

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić odao je priznanje Novaku Djokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji dodelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu

Говор Новака Ђоковића на свечаном пријему поводом Дана дипломатије

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *