album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

PAKAO U UŽICU: Moram da spavam sa očuhom da mi ne bi TUKAO MAJKU!

UZICE:Moram da spavam sa očuhom da mi ne bi TUKAO MAJKU!

Jasno i glasno mi je rekao: “dokle god ti budeš dobra prema meni, ja ću biti dobar prema njoj”, kaže mlada Užičanka koja je već dve godine prinuđena da ima seks sa očuhom kako bi zaštitila majku

Učenica četvrte godine srednje škole u Užicu poverila se prijateljicama iz Beograda kako gotovo svakodnevno proživljava pakao jer je očuh tera da spava sa njim, kako ne bi tukao njenu majku!

S obzirom na to da je nedavno postala punoletna, a da njenog očuha uskoro očekuje odlazak na izdržavanje dugogodišnje zatvorske kazne, ona ne želi da prijavljuje slučaj zvaničnim organima, ali je svoju priču otkrila kako nijedna devojčica ne bi doživela njenu sudbinu.

– Bila sam mala kada mi je otac umro, a majka se nekoliko godina kasnije preudala, jer smo stvarno teško živele. Ona je bila čistačica, a kada je otišla u invalidsku penziju jedva smo sastavljale kraj s krajem. Tada se pojavio očev stari prijatelj i ponudio da preuzme brigu o nama ako se mama uda za njega. Pristala je zbog mene, ali tada je počeo naš pakao – priča devojka.

Nevolje su počele već posle nekoliko meseci, a očuh od početka nije krio svoje namere.

 uzicem srednjoskolka, ocuh, teror u familiji, tuca u porodici, srednjoskolka

nasilje nad zenama ilustracija

– Sve je bilo u redu samo prvih nekoliko meseci, donosio je novac u kuću, kupile smo nešto nove garderobe i izgledalo je da će nam konačno svanuti. A onda je jedne večeri došao mrtav pijan i pretukao majku. Pokušala sam da mu se suprotstavim, ali on me je odvukao u moju sobu, legao preko mene i šapnuo mi: “ako budeš dobra prema meni, neću je više tući”. Po njegovom glasu znala sam da govori ozbiljno. Zatvorila sam oči i prepustila se – nastavlja ispovest mlada Užičanka.

Teror se nastavio naredih skoro dve godine. Majka je, naravno, slutila o čemu se radi, ali je i ona ćutala.

– Mama i ja nikad nismo pričale o tome. To je tabu tema. Obe se pravimo da je sve u redu i čekamo spas. Očuh uskoro ide na izdržavanje dugogodišnje kazne za tešku pljačku, pa ćemo moći da počnemo da živimo normalno. Planiram da upišem studije i zaposlim se negde, pa da prodamo sve što imamo u Užicu i preselimo se u Beograd. Nadam se da će ovaj horor ostati zauvek iza nas. Do tada, trpeću. Šta drugo da radim? Znam da je trebalo da prijavim sve na vreme, ali plašila sam se za majčin, ali i za svoj život. Pogrešila sam, ali sada je kasno. Nadam se samo da nijednoj drugoj devojci ovo neće da se desi – završava priču srednjoškolka iz Užica.

Radio XXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *