album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Prva bračna noć u staroj Srbiji: “Ne daj Bože nikome! Ja neiskusan, ona ustreptala”

Nekada davno, a to znači pre 70 i više godina, u kuršumlijskom kraju, brakove su ugovarali roditelji. Momak i devojka se nisu ništa pitali. On bi uglavnom bio vrlo mlad, a devojka obavezno starija od njega, čak i više od 20 godina.

Moralo je tako, jer je u kući bila potrebna radna snaga. Tako se oženio i Dragan Miletić iz sela Štava kod Lukovske banje. On nikada neće zaboraviti svoju prvu bračnu noć, pored ustreptale 10 godina starije mlade.

Mladu nije mogao da bira, nije se čak ništa ni pitao, a imao je svega 15 godina godina kada mu je otac saopštio da je došlo vreme za ženidbu. Brak je bio ugovoren, a Dragan je ćutao i pristao da ispuni očevo obećanje iako mu se mlada tada nije sviđala.

Štaviše, samo su se jednom videli, a već je sledećeg dana došla prva bračna noć i tu nastaju Draganove muke.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

JEDAN KOMENTAR

  1. Bingi

    Što da kažem, dojmovi se lanago stišavaju, glavu sam polio hladnom vodom, osmjeh je licu Briljantna utrka, briljantni Fernando Alonso ! Što je taj čovjek danas napravio, kapa do poda. Savršeni start, savršena vožnja, preticanja, boks, čak mislim i daje zadnjih 10-tak krugova pametno vozio, držao je razmak između sebe i Hamiltona i pazio na gume, preticanje Grosjeana. Bravo, neznam što da kažem. Danas sam neizmjerno ponosan što sam navijač ferrarija. Navijam već cca 13 godina i dok god je Scuderia Ferrari u F1 zna se za koga sam. Iznimno sam ponosan i sretan što sam navijač ferrarija kada pored aktualnog vozača stoje još dva bivša vozača ferrarija, oba su osvojili naslov/naslove u crvenom bolidu. Veličina do veličine. Schumi redovito sam bio kontra tebe 2010 godine, 2011 sam se smirio, a 2012 nisam ni riječ rekao. Kapa do poda majstore, zaslužio si nakon svih ovih pehova. Raikkonen osma utrka nakon povratka i opet na postolju, kapa i tebi do poda. Pravi navijač ferrarija će uvijek cjeniti sve što ste vas dvojica postigli za Ferrari. Ovo je danas ferrarijev dan i u ovom postu neću spominjati druge. Ali nemam mira pa moram biti zločest, želim samo čuti redovite dušebrižnike i moraliste, pa neka sad pljuju po ferrariju, neka kažu da je ovo alonsova kuhinja u kojoj ovaj puta nema briatorea ali ima Domenicalia, u kojoj je na zahtjev ferrarija izvađen sigurnosni automobil itd. Di ste sad? Javite se, samo pljujite, samo gazite, nemože nam nitko ništa. Forza Ferrari !!!! Forza Alonso !!!

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *