album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

ROĐENA BEZ VAGINE I IMA POTRESNU ISPOVEST: Maštam o deci koju NE MOGU da imam! (VIDEO)

ROĐENA BEZ VAGINE I IMA POTRESNU ISPOVEST: Maštam o deci koju NE MOGU da imam! (VIDEO)

“To mi je stanje ukralo mir, sigurnost, sreću…”

Džoana Dženola ima 27 godina, a zbog medicinskog sindroma sa kojim je rođena nema matericu, grlić, kao ni gornji deo vagine.

Ovaj sindrom je izuzetno redak – pogađa samo jednu od 5.000 žena. Džoana je odlučila da svoje iskustvo podeli sa drugima i otkloni predrasude o ovom poremećaju.

– Kad je prvi put video doktora, moj je otac složio hrabro lice. Majka to ipak nije podnela tako dobro, krivila je sebe narednih 10 godina i bilo je užasno gledati je takvu. O tome uopše nismo pričali pet godina otkako smo saznali.

Nisam mogla da pričam o tome, osećala sam se uništeno i neverovatno krhko. Moja majka misli da je odgovorna jer je nešto pogrešno uradila u trudnoći, a ja sam joj pokušala objasniti da to nije do nje nego do gena.

Njeno stanje uticalo je i na ljubavne veze u kojima je bila.

Džoana, Džoana Dženola, žena bez vagine,grcka, zena bez vagine, vaginalna hirurgija

Džoana Dženola, žena bez vagine

Foto: Youtube printscreen/BBC News

– Najbolnije iskustvo mi je bilo to što me dečko ostavio pošto je saznao. Bila sam verena, imala sam 21 godinu i živela u Atini. Pošto sam vereniku sve ispričala o svom sindromu, prekino je veridbu. To je sve u prošlosti i sada sam OK. Proteklih pet godina, na sreću, u srećnoj sam i ispunjenoj vezi, on je otpočetka znao za moje stanje i bez obzira na to, želeo je da bude sa mnom.

Hirurški zahvat koji je imala sa samo 16 godina donekle je rešio njen problem.

– Mama me sa 14 godina odvela kod doktora jer još nisam dobila menstruaciju, a on me samo pregledao i to je bilo to. Tek sa 16 godina sam otišla u bolnicu na pregled i zaključili su kako nemam vaginalni tunel i da imam Rokitanski sindrom. Budući da sam rođena bez vagine, doktori su hirurški to sredili kako bi mogla normalno da imam seks.

Sve je prošlo OK, dve nedelje sam ležala u bolnici bez ustajanja, a onda sam mesecima radila vaginalne vežbe kako bih proširila svoj novi vaginalni tunel, a sve je to bio revolucionarni zahvat u tadašnjoj grčkoj medicini. Vagina koju su mi doktori napravili bila je mala i uska i imala sam bol prilikom seksa, a onda sam još jednom imala operaciju da bi “proširili ulaz”.

Nakon toga sam bila fizički OK, ali psihički baš i ne. To je bio teret, kao nešto čega se ne možete da rešite. Imala sam momke koji su me psihički zlostavljali, a zbog toga godinama nisam mogla da imam normalnu ljubavnu vezu. To mi je stanje ukralo mir, sigurnost, sreću.

Ultrazvuk, Džoana Dženola, žena bez vagine

Džoana Dženola, žena bez vagine

Foto: Youtube printscreen/BBC News

Danas, Džoana ima samo jednu želju.

– Volela bih jednog dana biti majka, barem u nekom obliku, bilo biološki, kroz surogata ili da usvojim. Majka nije samo ona koja rodi, već ona koja brine o detetu. Volim decu, videću što će biti… Želim da pružim podršku svakoj ženi koja je u istoj poziciji. U sebi sam pronašla snagu jer želim da pomognem upravo njima, jer se ne pomažemo međusobno, ko će nam pomoći! Razgovor o tome nam daje snagu – objasnila je ova hrabra devojka u svojoj ispovesti.

Pogledajte snimak.

https://www.youtube.com/watch?v=ezKtayhYkao

 

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *