album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Sahranjen Bata Živojinović (FOTO)

Sahranjen Bata Živojinović (FOTO)

Velimir Bata Živojinović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, pored Dragana Nikolića.

Veliki broj glumaca, pevača, političara i drugih javnih ličnosti došao je da isprati legendarnog Valtera na večni počinak.

Na Novo groblje je među prvima stigla Batina supruga Lula. Ona je plačući ljubila kovčeg i nekoliko minuta nije htela da se odvoji od njega.

Sahrana Bate Živojinovića   Gorica Popović, Jelena Žigon, Branko Ružić, Brena i Boba Živojinović, Titov unuk Joška Broz, Dragan Petrović, Duda Ivković, Goran Sultanović, Vojislav Šešelj, Mira Banjac, Radoš i Darko Bajić, Nikola Kojo, Branimir Brstina, Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Vesna Čipčić, Dragan Bjelogrlić, Radmila Živković, Vesna de Vinča, Svetozar Cvetković, Tanja Peternek, Dragan Džajić, Vesna Trivalić, Rade Zelenović, Momčilo Otašević, Miodrag Krstović, Nataša Ninković

Sahrana Bate Zivojinovica

Supruga Lula nije želela da se odvoji od kovčega, Foto: Rajko Ristić

Posmrtni govor održao je glumac Milorad Mandić Manda, koji nije mogao da sakrije emocije te se raspalakao.

– Velimire, nikada te nismo tako zvali, nazvali smo te bratom, ocem, učiteljem. Hvala ti za nagradu što smo te upoznali, igrali sa tobom, delili kadar. Imamo pravo da budemo ljuti što se završilo ovako. Ponosi smo na tebe i tvoju porodicu što su izdržali duge četiri godine teške borbe. Ovo je još jedna u nizu godina glumaca. Možda je budžet onog ministra kulture gore mnogo veći kad mu treba toliko glumaca. Srešćeš se sa mnogo kolega i kolegenica. Pozdravi ih puno i reci im da su živi. Od tebe smo krali zanat, nikad se nisi ljudio zbog toga. Mnogo si nas voleo, a mi smo tebe obožavali! Bato, hvala ti za sve. Večno smo ti zahvalni. Mnogo je teško… Kada smo čuli da si u bolnici govorili smo: “Dobro, Bata je samo promenio mesto boravka. A ti se sada ipak nisi vratio… Počivaj u miru – rekao je Manda kroz suze.

Sahrana Bate Živojinovića / Dragan Petrović, Boda Ninković i Milorad Mandić, Foto: Rajko Ristić

Sahrana Bate Živojinovića

– Posebnost, snalažljivost, požrtvovanost, sve su to vrline koje su te krasile. Nadam se da će uz tvoje filmove mnogi da uče kao što smo i mi. Možda ti nikad nisam rekla koliko te volim i koliko si učinio za mene. Zahvaljujući tebi uspela sam da se uzdignem. Bila sam srećna kad si mi govorio da sam tvoje kuče, a to si mi govorio jer smo iz istog kraja. Svaki tužan trenutak biće lepši samo kad pomislim na tebe. Mnogo ti hvala, imao si se zašto i roditi. Neka te anđeli čuvaju… Družićemo se mi opet! – rekla je glumica Danica Maksimović.

Opelo su držali otac Jovan i izaslanik patrijarha irineja Stojadin Pavlović. Uz kovčeg, dok je povorka išla ka Aleji zaslužnih građana, išli su Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Ivica Dačić i Aleksandar Antić.

Pored groba dirljive govore održali su Radoš Bajić i Radmila Živković.

– Vest o smrti me je zatekla na snimanju… Preplanuli seljak je zaustavio traktor i rekao snimajte koliko hoćete, ništa vam ne vredi, Bata je sinoć umro. Ko će nas čuvati? Kako da nastavimo kad tebe nema? Ko će nas gurati u kadar da ne rasipamo glumu kako si govorio? Svuda i na svakom mestu čekaće nas čudo neviđeno – po jedna tvoja uloga. Odlaziš u legendu, dragi moj učitelju – rekao je Bajić.

Od Bate su poslednji put došli da se oproste i Gorica Popović, Jelena Žigon, Branko Ružić, Brena i Boba Živojinović, Titov unuk Joška Broz, Dragan Petrović, Duda Ivković, Goran Sultanović, Vojislav Šešelj, Mira Banjac, Radoš i Darko Bajić, Nikola Kojo, Branimir Brstina, Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Vesna Čipčić, Dragan Bjelogrlić, Radmila Živković, Vesna de Vinča, Svetozar Cvetković, Tanja Peternek, Dragan Džajić, Vesna Trivalić, Rade Zelenović, Momčilo Otašević, Miodrag Krstović, Nataša Ninković i drugi.

 

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *