album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Sofija Loren za večnu mladost! (FOTO)

Sofija Loren glumica www.radio-xxl.com

 

Malo koja holivudska glumica današnjice može da parira nekadašnjim holivudskim divama. Njihova lepota je vanvremenska, pa i danas važe sa seks simbole i sinonim su za lepotu. Na listi najvećih izdvaja se Sofija Loren.

Jedna od najlepših žena sveta slamala je srca muškarcima, a danas u 80. godini života izgleda zanosno.

Evo u čemu je njena tajna:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

1. Zdrava ishrana i male porcije

Pored lepote, Sofija je uvek mogla da se pohvali savršenom linijom u obliku peščanog sata. Zgodna Sofija visoka je 173 cm, a i u najgorim danima težila je 60 kg.  Liniju je održavala jednostavnom dijetom od 2 dana. Svaka 2 do 3 meseca, odvojila bi dva dana kada bi jela isključivo voće i povrće i tako očistila organizam.

U svakodnevnoj ishrani prvo je jela salatu i priloge, a tek nakon nekoliko minuta proteine, odnosno meso. Oduvek se hranila zdravom, mediteranskom ishranom i nikad nije preterivala sa veličinom porcija.

2. Za besprekoran ten – maslinovo ulje

Sofija je uvek imala besprekoran ten, a glumica tvrdi da je za to zaslužno maslinovo ulje. Osim što je svaki dan jela dve kašičice ovog ulja uz jelo, Sofija ga je koristila i za negu kože tako što bi svaki dan na očišćenu kožu nanela nekoliko kapi i dobro izmasirala lice. Maslinovo ulje dodavala je i u kupku – za mekanu i gipku kožu tela.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

3. Disciplina je ključ lepote

Sofija nikada sebe nije smatrala klasičnom lepoticom već zanimljivom ženom, a u svojoj knjizi “Women and Beauty” objasnila je kako tajna lepote leži u disciplini. “Ako je mlada žena lepa, ali nije disciplinovana, izgubiće lepotu i izgled kako stari. Sa druge strane, ako je žena obična, ali disciplinovana, sa godinama će izgledati sve lepše”, tvrdi Sofija.

4. Svakodnevna šetnja za dobru liniju

Iako izgleda odlično i u devetoj deceniji života, Sofija nikad nije bila luda za vežbanjem. Liniju je održavala redovnim šetnjama. Svako jutro hodala je po sat vremena što joj je omogućilo da održi formu i “razbistri glavu”.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *