album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

SOK FOTO//Predozirani roditelji u automobilu sa četverogodišnjim djetetom

Fotografije šokirale javnost: Predozirani roditelji u automobilu sa četverogodišnjim djetetom

Policijski ured u Ohiju objavio je putem Facebook stranice uznemirujuće fotografije muškarca i žene bez svijesti u automobilu, dok je na sjedištu iza dijete. Roditelji ovog mališana predozirali su se heroinom.

Policijski službenici kazali su da su objavili ove fotografije kako bi podigli svijest o epidemiji heroina u državi te kako bi spriječili roditelje da konzumiraju droge dok brinu o svom djetetu.

Broj ovisnika o heroinu, morfiju, fentanilu i kodeinu u SAD-u je doseglo proporcije epidemije posljednjih godina. Samo u Ohiju je tokom prošle godine bilo više od 3.000 predoziranja.

“Svjesni smo da će ove fotografije uvrijediti nekoga i zbog toga iskreno žalimo, ali vrijeme je da osobe koje ne konzumiraju drogu vide s čime se suočavamo svaki dan”, napisali su policajci.

Automobil je uočila patrola koja je obilazila St. Clair Avenue tokom poslijepodneva. Krivudao je i zaustavio se iza školskog autobusa.

Pedesetogodišnji Rhonda Pasek rekao je kako je vozio ženu u bolnicu jer se onesvijestila. Pokušao je pobjeći, ali su mu oduzeli ključeve. Tada su ugledali četverogodišnjeg dječaka na zadnjem sjedištu. Ubrzo se i on onesvijestio.

Pasek i Acord su prebačeni u bolnicu i bit će optuženi za upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga, ugrožavanje djeteta i zaustavljanje na putu. Vozačka dozvola će mu biti oduzeta na tri godine i morat će platiti novčanu kaznu. Oboje su u pritvoru, a sin im je smješten u Centar za brigu o djeci.

“Ovo dijete ne može govoriti za sebe, ali nadamo se da ova priča može uvjeriti druge ljude koji uzimaju heroin da dva puta razmisle prije nego što ubrizgaju ovaj otrov dok se brinu za dijete”, naveli su policajci.

izvor;klix.ba

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *