album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

SRBIJA – MAĐARSKA Orlovi na Marakani za korak bliže Evropskom prvenstvu

Pred Srbijom je možda ključan korak. Onaj koji čekamo skoro dve i po decenije sada bi konačno mogao da se napravi. Sve što je potrebno je da se pobedi Mađarska na Marakani (20.45) i osvoje velika tri boda na putu ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ovo je tim Srbije koji će početi meč protiv Mađarske – Piksi bez dileme

Detalj sa meča Srbija - Litvanija (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)


Goran Anđelković 
– Vest objavljena: 11:55 – 07.09.2023

Ajmo, ajde, svi u napad! Oriće se večeras u grla 20-tak hiljada mališana, uzrasta do 14 godina, koji imaju pravo dolaska na utakmicu Srbija – Mađarska (20.45). Ostalim gledaocima ulaz na “Marakani” neće biti dozvoljen u skladu s kaznom UEFA. “Orlovi” večeras nastavljaju juriš na Euro2024, a selektor Dragan Stojković više nema nijednu dilemu.

Srbija će igrati napadački, kao i dosad pod Piksijevom komandom, a dodatan oprez moraće da ima i odbrana kako ne bismo ponovo olako primali golove kao na minulom Svetskom prvenstvu.

Kako sada stvari stoje, selektor Dragan Stojković s ovih 11 igrača suprotstaviće se Mađarskoj u derbiju G grupe kvalifikacija za Euro2024:

Sastav Srbije

3-4-2-1: Vanja Milinković-Savić – Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj – Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Filip Kostić, Andrija Živković – Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić – Aleksandar Mitrović

Sa prvobitnog spiska reprezentativaca za septembarske mečeve Srbije zbog povreda su otpali: Filip Đuričić, Marko Grujić, Saša Lukić, Mijat Gaćinović, Aleksa Terzić, Erhan Mašović i Petar Ratkov.

Na raspolaganju selektoru Stojkoviću je 24 igrača, a podsećanja radi – evo kompletnog spiska reprezentativaca Srbije za septembarske mečeve protiv Mađarske večeras i Litvanije 10. septembra.

Golmani: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović. 

Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Filip Mladenović. 

Vezni red: Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Ivan Ilić, Filip Kostić, Stefan Mitrović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Sergej Milinković Savić, Filip Đuričić. 

Napad: Dušan Vlahović, Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

izvor;Blic.rs

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *