album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

TOP CAR:Najdulja europska limuzina(AUDI A8 L EXTENDED)

Najdulja europska limuzina
Njemačka VIP limuzina dugačka je čak 6,36 metara, metar više od standardnog A8 L

Punih 6,09 metara mjerio je Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase, dosad najduži europski automobil. Više to nije, jer titulu je početkom travnja morao predati dodatno produženoj izvedbi ionako dugačkog Audija A8 L. Koliko je dugačka njemačka VIP limuzina iz Ingolstadta? Čak 6,36 metara! Odnosno, točno jedan metar više od standardnog A8 L.

Audi A8 L extended, VIP LIMUZINA, NAJDUZA EVROPSKA LIMUZINA, AUDI A8

Audi A8 L extended

Za gotovo isto toliko je produljen i osovinski razmak (4,22 metra) pa svojom veličinom Audi A8 L Extended sada uvelike podsjeća na američke limuzine koje dovoze glumačke zvijezde na dodjele Oscara. Audi je doduše, zasad napravio samo jedan primjerak po narudžbi novčano debelo potkoženog tajnovitog kupca, uspješnog europskog businessmana i zaljubljenika u Audijevu limuzinu s aluminijskom karoserijom.

NAJDUZA EVROPSKA LIMUZINA, AUDI A8 L, KLASA A8,

AUDI A8 L EXTENDED

Unutrašnjost naravno, puca od čistog luksuza i nudi sve što Audi može ponuditi u najvišoj klasi. To dakako, uključuje i hladnjak s pićima, ali i šest foteljaški napravljenih sjedala, raspoređenih u tri reda. Sva sjedala presvučen apodatnom kožom Valcona griju, provjetravaju i masiraju, kako i dolikuje statusu i Audija i njegova novopečenog vlasnika.

Audi A8 L Extended,AUDI A8 L, DUGACKA VERZIJA, NAJDUZA EVROPSKA LIMUZINA

Audi A8 L Extended

Zanimljivo: svaki od tri reda ima svoja bočna vrata za što komforniji ulazak i zaseban stakleni krov, za što prozračniji ugođaj. Sve staklene površine protežu se duž krova u dužini od čak 2,4 metra. Podrazumijeva se da tako raskošna limuzina, koja na vagi pokazuje težinu od 2,4 tone, ima i odgovarajuće moćan pogon.

AUTOKLUB XXL; Najdulja europska limuzina. AUDI A8 L EXTENDED

AUDI A8 L EXTENDED

Za očekivati je bilo da će se ispod velikog prednjeg poklopca naći 6,3-litreni W12 benzinac (500 KS), najmoćniji u Audijevoj limuzini, ali ipak se nije pretjerivalo. Odabran je 3,0-litreni V6 kompresorski benzinac TFSI sa 310 KS i 440 Nm, koji do stotke sprinta za 7,1 sekundu i može postići maksimalnih 250 km/h. Dolazi u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, pogonom Quattro i kočnicama preuzetim sa sportske verzije S8.

Audi se pohvalio i novim narudžbama i proizvodnjom koja neće stati na samo jednom primjerku, a time poručio i da je Mercedes-Benz S Maybach, dugačak tek 5,45 metra, dobio opakog suparnika u klasi jet-set limuzina.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *