album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

VELJA U KRIMINALU DO GUŠE: Saradnik “Zvezdarskog klana” kum i finansijer Velimira Ilića!

VELJA U KRIMINALU DO GUŠE: Saradnik “Zvezdarskog klana” kum i finansijer Velimira Ilića!

Saradnik zvezdarskog kriminalnog klana Srđan Adžemović finansirao je porodicu Velimira Ilića. 

Malo se zna o Ilićevim vezama sa mafijaškim kriminalnim klanovima. Kao čovek koji decenijama direktno i indirektno vlada Čačkom, Ilićev dosije prepun je zloupotreba državnog novca, pljački i kriminala.

Iako je čačanska firma “Betonjerka” poslovala sa gubitkom, najmanje 17 miliona dinara to preduzeće uplatilo je ljudima povezanim sa Ilićem, pisao je ranije Centar za istraživačko novinarstvo.

Tako je “Betonjerka”, koja je u vlasništvu Ilićevog kuma Srđana Adžemovića, pozajmila oko 16 miliona dinara kompaniji “Omni Stock” Veselina Sjekloće, nekadašnjeg Ilićevog savetnika u Ministarstvu građevinarstva i urbanizma.

SRĐAN ADŽEMOVIĆ I VELIMIR ILIĆ, ns, velja ilic,

SRĐAN ADŽEMOVIĆ I VELIMIR ILIĆ

Sjekloća je u to vreme bio član Upravnog odbora “Betonjerke”.

Nakon što je Velimir Ilić postao ministar u Ministarstvu za građevinarstvo i urbanizam 2012. godine, imenovao je Sjekloću za savetnika.

Pored Sjekloće, pozajmicu od Adžemovića dobila je i Ilićeva ćerka Natalija Rakićević.

 Ilićeva ćerka Natalija Rakićević,velimir ilic, veljina cerka, cerka velje ilica

Velje Ilićeva ćerka Natalija Rakićević

Njena firma “Vinijum” je 2010. godine, kada je osnovana, primila pozajmicu od Adžemovićeve “Betonjerke” od oko dva miliona dinara. Ona je za “Kurir” pre dve godine rekla da je pozajmica uredno vraćena.

Prema podacima Uprave za trezor, Adžemović je na račun svoje firme dobio ne manje od 25 miliona dinara od javnih preduzeća i institucija sa kojima je njegova firma sklapala poslove.

Među tim poslovima je i sanacija oštećenog mosta u Milićevcima, nadomak Čačka, za koji je 2012. sklopljen ugovor sa javnim preduzećem “Gradac” vredan oko 2,5 miliona dinara.

Sklopili su ga Srđan Adžemović i Vojislav Ilić, rođeni brat ministra Velimira Ilića, koji je u to vreme bio direktor JP “Gradac”.

Veze sa kriminalom

Srđan Adžemović zvani Adžem su policijskim beleškama opisan kao osoba koja je bila bliska “Zvezdarskoj grupi”.

Taj kriminalni klan bio je uključen u trgovinu drogom, ubistva i iznudu, između ostalog.

Šefa grupe Sredoja Šljukića Šljuku ubili su pripadnici zemunskog klana septembra 2002. godine. Adžemović je zajedno sa Šljukićem učestvovao u pucnjavi 1994. godine u kojoj je stradala dvadesetogodišnja devojka.

Na Šljukića i Srđana Adžemovića Adžema pucali su na Voždovcu kod teretane “Fit Studio” Branko Grebenarević i Nemanja Ristić.

Obojica su pucali na Šljukića i Adžemovića koji im je uzvratio sa nekoliko hitaca. U ovom obračunu ubijena je Tatjana Nikolić (20).

Ristić je danas poznat kao jedan od predvodnika “Zavetnika”. Crnogorske vlasti zatražile su njegovo izručenje zbog navoda da je učestvovao u pokušaju ubistva bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Ilićev kum Adžemović je u javnosti poznat i kao bivši suprug narodne poslanice sa liste Ilićeve Nove Srbije Nevene Adžemović.

Prema fotografijama i video zapisima, Adžemović se nalazio u društvu Velimira lića na velikom broju skupova koje je organizovala njegova stranka. U javnosti se spekulisalo da mu je on telohranitelj, ali je Ilić u medijima to više puta negirao, navodeći da mu je Adžemović samo kum.

Adžemović je uhapšen sredinom 2014. godine zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Tada je “Blic” objavio da je Adžemović prijatelj Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, čijem je suđenju prisustvovao 2013. godine, i tom prilikom je psovao fotoreportere.

Teleprompter / CINS

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *