album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

DRŽAVNI SKANDAL! Nikolić: Pucajte na mene jer mi MUP ne da blindirani auto!

Nikolić: Pucajte na mene jer mi MUP ne da blindirani auto!
“Sad pričam svima da nemam blindirani auto, pa neka pucaju”, rekao je Tomislav Nikolić.

FOTO: Kurir

Tomislav Nikolić rekao je u intervjuu za “Politiku” da nije zadovoljan saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova zbog odnosa prema bezbednosti predsednika države.

– Nisam zadovoljan saradnjom sa MUP-om u pogledu obezbeđenja osnovnih sredstava za funkcionisanje predsednika republike. Automobil koji smo nasledili od Tadića već godinu dana nije u funkciji, a za ove tri i po godine otkada sam predsednik, dve godine nije bio u funkciji. Uzeli smo auto koji je 1998. godine kupio Slobodan Milošević. Ali nema guma za njega jer se više ne proizvode. Tako da njime možemo po gradu, ali ne i van grada. A kad krenemo izvan grada, onda više nemamo blindirano auto, idem običnim kolima. Sad pričam svima, pa nek pucaju, rekao je Nikolić i dodao da nije plašljiv, već da smo gleda kakav ko ima odnos prema predsedniku.

Nikolićev stari BMV (FOTO: Novosti)

BIA Nikoliću dala “audi”

Iako Nikolić u najnovijem intervjuu tvrdi da se i dalje vozi u krntiji, “Večernje novosti” objavile su krajem oktobra meseca da je direktor Bezbednosno-informativne agencije Nikoliću poslao “audi A8L”. Tada se Nikolić zahvalio direktoru BIA.

– Hvala direktoru BIA koji je pronašao automobile kojima mogu bezbedno da se prevezem, rekao je tada predsednik Nikolić.

Polemika o uslovima u kojima se prevozi predsednik Republike vode se još od 2013. godine, kada je u javnost izneto da se Nikolićev kabinet “žalio” MUP-u jer predsednik nema automobil sa zimskim gumama i da ni posle više takvih zahteva letnje nisu bile zamenjene.

Želeo da ga čuva MUP

Nikolić je mogao da bira da li želi da ga obezbeđuje vojno obezbeđenje “Kobre” ili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zanimljivo je da “Kobre” ne čuvaju Nikolića, iako je on vrhovni komandant Vojske Srbije. On je po stupanju na dužnost rekao da njega treba da čuvaju oni koji brinu o bezbednosti svih građana – policajci, pa je izabrao da ga čuvaju pripadnici Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti MUP-a.

S druge strane, Vučića čuvaju “Kobre”. Vojno obezbeđenje Vučiću je ostalo još od dana kada je bio ministar odbrane.

Nema sreće sa prevoznim sredstvima

Nikolićev džip “mercedes-brabus” slupan je prošle godine tokom probne vožnje posle zamene guma. Radnik ovlašćenog servisa seo je za volan posle popravke i “zakucao” se u autobus. Ovo luksuzno vozilo Srbiji je poklonio šeik Muhamed bin Zajed, princ Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Presecanja kolone

Prvo je Saša Pejović, vozač načelnika saobraćajne policije, 3. novembra 2013. godine na autoputu Beograd – Niš u službenom džipu ometao je predsedničku kolonu. On je u Beogradu osuđen na uslovnu kaznu od dve godine.

Zatim se 20. novembra 2013. godine dogodilo još jedno presecanje Nikolićeve kolone u Ulici Jurija Gagarina. Akter drugog presecanja bio je zaposleni u preduzeću “Srbijašume” Aleksandar Stojanović.

Ako mu nije bilo dovoljno muka sa službenim automobilima, Nikoliću se pokvario avion tokom leta za Vatikan sredinom aprila meseca ove godine. Avion se prinudno vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru.

Apsolutna je bruka države Srbije kada svom predsedniku ne može ili neće da obezbedi blindirani automobil ili bezbedan avionski prevoz. 

Podsetimo da je japanska vlada Vladi Srbije početkom marta donirala 117 a”mazda 3″ hibridnih automobila koje pokreće jedan od najčistijih dizel motora na svetu.

FOTO: Tanjug

Nije jasno zašto Nikolić nije dobio jednu od 117 “mazdi 3″.

izvor:Telepromter/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *