album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

TOMI UGROŽENA BEZBEDNOST: Nikolićevo obezbeđenje diže bunu zbog plata

Nikolićevo obezbeđenje diže bunu zbog plata

Nova drama predsednika Srbije

BEOGRAD – Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ponovo je ugrožena bezbednost jer su se pripadnici njegovog policijskog obezbeđenja pobunili zbog niskih plata, saznaje Kurir u bezbednosnim krugovima.
Kako otkriva naš izvor, članovi obezbeđenja šefa države sve otvorenije izražavaju nezadovoljstvo, ali iz MUP Srbije još nisu reagovali da reše ovu prilično opasnu situaciju.Problem za Vladu

– Razlog njihovog revolta je loš materijalni položaj. Iako je reč o policajcima koji rade izuzetno specifičan i zahtevan posao, njihove plate su svedene maltene na republički prosek. Prosečna plata ovih ljudi je 58.000 dinara, a ne primaju ni dnevnice ni bonus za prekovremeni rad.

Posao obezbeđivanja predsednika podrazumeva danonoćni rad i dežurstva, ali se kod kresanja plata pripadnika obezbeđenja predsednika nije vodilo računa o posledicama ovakve odluke. Ako predsednika čuvaju nezadovoljni ljudi, onda je to vrlo opasna situacija – upozorava naš sagovornik.

Prema saznanjima Kurira, među policajcima koji čuvaju predsednika najniže plate imaju takozvani vozači pratioci, koji, u zavisnosti od stručne spreme i godina staža, mogu da zarade oko 50.000, dok policajci sa zvanjem pratilaca mogu da dobace do 60.000 dinara.

Iz Predsedništva Srbije juče nismo uspeli da dobijemo komentar na ova saznanja.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je loše ako postoje ikakve nesuglasice unutar službe obezbeđenja i da to može da ugrozi bezbednost predsednika države.
– Imali smo već jednom slučaj s premijerom Zoranom Ðinđićem, kad je takođe postojala nesaglasnost među službama bezbednosti. Nadam se da to u ovom slučaju nije toliki stepen neslaganja i da su u pitanju lična neslaganja, a ne sistemska. Svakako treba razmišljati o promeni službe obezbeđenja ukoliko unutar njih ne postoje saglasnosti ili nekakve razmirice – kaže Radovanović.

On ističe da, ukoliko postoji nezadovoljstvo o visini plata zaposlenih u obezbeđenju, Vlada treba da vodi računa o tome, a ne Predsedništvo.
– Predsednik može i da promeni obezbeđenje i da uzme vojsku da ga obezbeđuje – kaže Radovanović.

Ne daju mu ni gume

Ranije su s Andrićevog venca nekoliko puta stizali alarmantni povici na neprihvatljiv odnos državnih organa, pre svega MUP, prema bezbednosti predsednika. O tome je i Nikolić javno govorio, pre svega o učestalim problemima koje je imao sa svojim službenim automobilom.
– Na to što se dešava sa mnom gledam kao na nepoštovanje funkcije predsednika. Neće kruna s glave da mi padne što nemam automobil. Pošto sam to nekoliko puta iznosio, ispada da kukumavčim nad nečim što drugim građanima Srbije nije dostupno – izjavio je nedavno Nikolić za Kurir.

On je tada rekao da to „nije normalno“.
– Ne bih iznosio u javnost da je normalno, ali sam to uradio jer smo se pre toga bar 50 puta obraćali onima koji o tome brinu. Na svu sreću, iskopao sam neki automobil koji je još Slobodan Milošević kupio 1998. godine, neki BMW za koji nemaju gume. Njime ne možemo da krenemo van Beograda, nego idemo običnim autom – ispričao je predsednik i priznao da pokušava da ubedi nadležne organe „da ovo nije šala“.

Svi ga buše
NI BIA NE FERMA PREDSEDNIKA

Javnost je ranije od Nikolića saznala da ga i BIA opstruiše. On je otvoreno rekao da mu BIA ne dostavlja izveštaje bezbednosnih službi o stanju u Srbiji, već isključivo o Siriji, Iraku… Iako je to njegova obaveza, on te izveštaje nije otvarao.

Činjenice
PEHOVI S VOZILIMA

3. novembar 2012. Na auto-putu Beograd-Niš Saša Pejović, vozač načelnika saobraćajne policije, službenim džipom ometao predsedničku kolonu

20. novembar 2013. Zaposleni u JP „Srbijašume“ presekao predsedničku kolonu u Ulici Jurija Gagarina

10. april 2014. Nikolićev džip „mercedes brabus“, vredan milion evra, slupan je tokom probne vožnje

Tehno atak predsednik na udaru internet kriminalaca
HAKERI MU OBORILI SAJT

Nepoznati hakeri napali su u ponedeljak sajt predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Napad je trajao više sati, zbog čega je bio otežan pristup njegovoj internet prezentaciji.

Kako je navedeno u saopštenju Predsedništva, reč je o napadu u kom se šalje veliki broj legitimnih ili lažiranih zahteva ka određenom servisu, čime se troše resursi servera, pa se regularnim korisnicima otežava ili onemogućava pristup.

Za hosting i bezbednost sajta zaduženo je Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije, koje je u saradnji s provajderom „Telekom Srbija“ blokiralo i sprečilo dalje napade i moguću štetu na računarskoj opremi i servisima.

Izveštaj i podaci o napadu biće prosleđeni Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP.

izvor:Kurir/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *