album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

EPS-LOZNICA 2//Puštena u rad nova trafostanica

„Elektroprivreda Srbije“ uložila je oko milijardu i po dinara u modernizaciju elektrodistributivne mreže u lozničkom kraju, a puštena je u rad i nova trafostanica „Loznica 2“ od 110 kilovolti vredna 460 miliona dinara, rekao je Milorad Grčić. v. d. direktora JP EPS.

On je naglasio da će za dva meseca na mreži biti i trafostanica od 35 kilovolti, vredna 195 miliona dinara, koja će uz novu 110-ku obezbediti dalji razvoj i budućnost Loznice.
Grčić je sa saradnicima obišao i novi dispečerski centar vredan 16,4 miliona dinara.
Ovo su dve neophodne trafostanice da bi se Loznica razvijala i imala budućnost objasnio je prvi čovek EPS-a.

-Izgradnja ovih objekata bila je neophodna kako bi mogla industrija da se širi i da bi građani i drugi kupci imali stabilno napajanje. Loznica je za Srbiju veoma važna tačka. U infrastrukturu se mora uložiti u svakom smislu da niko ne bi otišao iz Loznice, a da bi ljudi ovde dolazili da žive. Sve radimo po smernicama predsednika Aleksandra Vučića i njegove politike u svim krajevima Srbije.

Grčić je najavio da će i u Lešnici, EPS izgraditi još jednu trafostanicu koja će na mreži prema očekivanjima biti u prvoj polovini 2022. godine. Važno što je u Loznici otvoren novi dispečerski centar iz kojeg će se lakše pratiti i upravlјati distributivnom mrežom na ovom području. Centar je kompletno sređen novom opremom i video zidom koji olakšava nadzor nad mrežom.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izjavio je da politika predsednika, države i vlade potvrđuju da se ulaganjem u sve vidove infrastrukture istovremeno podiže kvalitet života i daje šansa domaćoj privredi i novim stranim investitorima11.

Gradonačelnik Loznica Vidoje Petrović

Lozničani mogu da vide rezultate jer su prisutni Mint automotiv sa investicijom od 100 miliona evra, Adient koji je uložio 20 miliona i Rio Tinto sa oko milijardu dolara, a domaća privreda uz podršku vlade i države povećava obim proizvodnje i izlazi na druga tržišta naglasio je Petrović.

Po ulaganjima u energetsku infrastrukturu u poslednjih 30 godina možda i 50 Loznica nije imala veća ulaganja od ovih sada. To je najbolji pokazatelj osnaživanja privrede, poboljšanja poslovnog okruženja, a značajna su i ulaganja u putnu infrastrukturu jer će brza saobraćajnica i fruškogorski koridor omogućiti izlazak ovog grada na Savu i Dunav i skratiti put ka severu i jugu Srbije.

Izvor: EPS

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *