album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

ISPOVEST ŽENE IZ SELA PORED PARAĆINA: “Sa dedom mi je najbolje! Iskusan je i ima…”

ISPOVEST ŽENE IZ SELA PORED PARAĆINA

Nije joj bilo lako da priča o tome…

Ova žena živi u selu selu pored Paraćina u zajednicama koje su u 21. veku postale daleka prošlost, patrijarhatu. Kako je ispričala jedino što u njenom braku nedostaje su deca.

– Mnogo mi je teško. Zato vam i pišem. Nemam kome da se izjadam. Živim sa mužem i njegovima u njihovoj porodičnoj kući. To je selo blizu Paraćina. Mnogo nas je pod jednim krovom. U braku smo dve godine i još nemamo decu. Ne ide nam. Pokušavamo, ali ne uspevamo. Sad smo krenuli po lekarima, jer me njegovi stalno pritiskaju kako još nisam zatrudnel – počinje priču.

 

Kako kaže njeni problemi su nastali zbog toga što je ne voli zaova, a ni svekrva. U svemu tome jedina uteha joj je deda.

– Pored njegovih roditelja i nas u kući su joj njegova sestra s detetom, baba, deda i prababa. Čertiri generacije u istom prostoru. Ne mogu da se žalim, ništa mi ne nedostaje, osim poštovanja. Radim po ceo dan, kao i svi, ali meni se pričinjava da ja najviše. Najviše me kinji svekrva i zaova. Sve što uradim nije im dobro. I dok moj muž ćuti, smatra da je to prirodno, u zaštitu me jedino uzima deda – kaže ona, piše Informer.

 

Kako bi čitaocima približila svoj život ispričala je jedan trenutak koji joj se dogodio, i to kako je deda stao u njenu odbranu.

– Juče je lupio štapom kad me je svekrva napala. Rekao je da je i ona došla sa strane u našu kuću, ali da je niko nije maltretirao. Odmah je zaćutala. Isplakala sam se. Došao je deda u podrum gde sam plakala. Tešio me i rekao da se ne nerviram, da će doći sve na svoje mesto kad rodim, a da je Milenko, moj muž a njegov unuk, još mlad i da će se on nametnuti kao autoritet. Prijaju mi dedine reči, kad sam s njim u društvu meni je najbolje. Iskusan je, ima mnogo pameti. Plačem svakog dana, ali volim Milenka i dedu, pa znam da će biti bolje – završava priču.

izvor:Radioxxl

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *