album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

KO JE PECONI VLASNIK HEPPY TV, KOJI JE SINOC UPUCAN U BEOGRADU!?

PECONI ŠOKIRAO STRANCE Za firmu traži 1.000.000.000 evra!
PECONI ŠOKIRAO STRANCE Za firmu traži 1.000.000.000 evra!
Strani investicioni fondovi raspitivali se o kupovini “Rubina” i fabrike cigareta “Monus”. Predrag Ranković Peconi ih, međutim, glatko odbio i poručio da njegova imperija vredi milijardu evra!
CENI SVOJ RAD Predrag Ranković Peconi

Tajkun Predrag Ranković Peconi odbio je u poslednjih nekoliko meseci više milionskih ponuda stranih investora koji su se bili zainteresovani za kupovinu kruševačkog “Rubina”, fabrike cigareta “Monus”, industrije ulja “Vital”, kao i Luke Pančevo.

Moguće je da su ga loš privredni ambijent i velike kreditne obaveze naterale da razmišlja o prodaji
Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju

Peconi je strancima, kako saznajemo, poručio da njegova poslovna imperija vredi čak milijardu evra i da ga ubuduće ne vređaju “nepristojno malim ponudama”!

Zaigrao se

Prema rečima naših sagovornika, poslovnih saradnika Predraga Rankovića, stranci su ostali šokirani “glatkim odbijanjem” milionskih ponuda.

– Oni su imali informacije da je Peconi u finansijskim problemima i bili su ubeđeni da će oberučke prihvatiti njihove ponude. Nisu znali šta ih je snašlo kad su već na prvom sastanku odbijeni. A tek kada im je gazda poručio da je cena milijardu evra, mogli su samo da zevaju u čudu – opisuje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, Ranković je na ovaj način zapravo hteo da odbije svaku pomisao da bi mogao da proda delove svoje poslovne imperije.

  Biznismen   Predrag Ranković   Peconi   prodaja firme  pucnjava ranjavanje biznis  beograd

Predrag Ranković Peconi

ŠTA SVE IMA PECONI

Kompanija “Invej”:
* Fabrika ulja “Vital”, Vrbas (ulje “vital”, majonez “majovita”)
* Preduzeće za proizvodnju prehrambenih proizvoda “Ratar” (pšen. brašno T-500)
* Kućna hemija “Albus”, (“bohor”, “taš”)
* Industriju pića “Rubin” Kruševac (“vinjak”, “tera lazarika”)
* Aparati za domaćinstva “Milan Blagojević”, Smederevo (peć “smederevac”)
* Pekarska industrija “Pančevo” (hleb “sava”, “avala”)
* Ugostiteljsko preduzeće “Stari grad” (kafane “Dva bela goluba”, “Tri šešira” i “Zlatni bokal”, hotel “Kasina”, poslastičarnica “Kafe teatar”)
Televizija Hepi
Fabrika cigareta “Monus” (“monus”, “de santis”)
Internet provajder “Verat net”
Proizvođač keksa “Medela” (“štrudle”)
Luka “Pančevo”
Fabrika lekova “Srbolek”
Fabrika ulja “Sunce”, Sombor (ulje “sunce”, margarin “sani”)
Preduzeće za proizvodnju i trgovinu “Siti port”, Beograd
Restoran “London”, Beograd
Kafana “Tašmajdan”, Beograd

– Rekao nam je da ništa nije na prodaju, a ako neko hoće da plati milijardu evra, onda će da razmisli… – prenosi izvor Informera.

Predrag Ranković Peconi je vlasnik grupacije “Invej”, pod čijim okriljem posluje sedam velikih firmi. Peconi je vlasnik preduzeća iz oblasti prehrambene industrije, kućne hemije, alkoholnih pića i cigareta. Na podužem spisku Peconijevih kompanija su i neke od najpoznatijih brendova u Srbiji poput industrije pića “Rubin”, uljare “Vital”, pekarske industrije “Ratar”, internet provajdera “Verat net”, hemijske industrije “Albus”, fabrike šporeta “Milan Blagojević”, fabrike cigarezta “Monus”, Pekarske industrije “Pančevo”…

Peconi je vlasnik i fabrike ulja “Sunce” u Somboru, a sa Jovicom Stefanovićem Ninijem zajednički vodi fabriku keksa “Medela”. U javnosti se zna i to da je preko svoje firme “Siti port” postao vlasnik ugostiteljskog preduzeća “Stari grad” u sklopu kojih rade kultni beogradski restorani “Tri šešira”, “Zlatni bokal” i “Dva bela goluba”, ali i hotel “Kasina” na Terazijama u najstrožem centru Beograda. Vlasnik je i TV “Hepi” koja je sa rijalitijem “Parovi” postala druga po gledanosti u Srbiji.

Stručnjaci, ipak, smatraju da se Ranković “zaigrao” sa iznosom koji traži. Bivši direktor Agencije za privatizaciju Branko Pavlović misli da je milijardu evra nerealna cena.

– On sve hoće da proda odjednom, a pošto ima dosta raznorodne firme, potrebno je svaku posebno procenjivati. Uostalom, kada bi njegove kompanije vredele milijardu evra, on verovatno ne bi ni želeo da ih proda. Međutim, moguće je da su ga loš privredni ambijent i velike kreditne obaveze naterale da razmišlja o prodaji – objašnjava Pavlović.

 ko je peconi biografija,   Biznismen   Predrag Ranković   Peconi   prodaja firme  pucnjava ranjavanje biznis  beograd

Ipak je kriza

Član koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da iza Peconijeve procene vrednosti imovine može da stoji želja da se dođe do što veće cene.

Možda objavom te ponude želi da podstakne takmičenje kod potencijalnih kupaca i time podigne cenu. S druge strane, njegova želja da sve proda u paketu deluje kao da se sprema za neki drugi, novi biznis – priča Dobrašinović.

Komentarišući cifru koju Peconi traži za svoje firme, profesor na Ekonomskom fakultetu Ljubodrag Savić kaže da su srpski biznismeni precenili ono što imaju.

– Nisam siguran čime sve Peconi raspolaže. Moguće da je imovina pozamašna, ali ovo je ipak vreme ekonomske krize…  – smatra Savić.

Preteruje sa cenom

Ekonomista Ivan Raonić kaže da je jako da je teško proceniti koliko sva Peconijeva imovina vredi, ali ističe da je milijardu evra preterana cena.
– Sve zavisi kakve su firme, kako posluju, da li i koliko zemljišta imaju… Da ja imam toliku imovinu, ne bih se mučio sa svim tim firmama, jurio neplatiše i banke. Prodao bih sve i otišao u penziju – kaže Raonić.

izvor:informer

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *