album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

SAVET//Koliko seksa je previše?

Ne postoji magičan broj koji određuje koliko bi često trebalo da imate odnos, ali…

Ako baaaaš često imate seks, moguće je da ćete vremenom početi manje da uživate u tome, pokazalo je novo istraživanje na Karnegi Melon univerzitetu.U studiji su učestvovali bračni parovi koji imaju odnose minimum jednom mesečno, ali ne više od tri puta sedmično, i podeljeni su u dve grupe. Jedna grupa trebalo je da nastavi svoje uobičajene seksualne navike, dok je druga grupa trebalo da udvostruči učestalost seksualnih odnosa.

Nakon tri meseca, parovi koji su imali dvostruko češće seksualne odnose nego inače, rekli su da u tome više ne uživaju, da im je postalo dosadno.

Razlog je i više nego logičan: nije baš previše uzbudljivo imati tačno određen broj seksualnih odnosa koje morate da ispunite. Upravo zbog toga, određen broj „akcija“ koji treba da ispune, ovim parovima je oduzeo zabavnu stranu seksa, objašnjava autor studije dr Džordž Levenštajn.

Možda vi ne pokušavate kao učesnici studije da ispunite određenu kvotu seksualnih odnosa, ali ako se trudite da „dodate varnice“ u krevet tako što ćete češće imati seks, grešite.

„Učestalost seksualnih odnosa nema nikakve veze sa tim koliko uživate u seksu“, kaže profesorka seksualne edukacije dr Debi Herbenik.

„Ako sa partnerom često imate seksualne odnose zato što to oboje želite, nastavite tako. Ali, zaista nije važno ako je vaš ‘magični’ broj manji od broj seksualnih odnosa koji imaju vaši prijatelji“, dodaje ona.

Ukoliko želite da vaš seksualni život bude strastveniji, zabavniji, fokusirajte se na kvalitet, a ne na kvantitet. „Budite otvoreni jedno prema drugom. Ne ponašajte se prema svom partneru kao prema porno zvezdi, već kao prema ljudskom biću“, kaže Hebernik.

Uživajte u društvu svog partnera, raspalite jedno drugom maštu dobrom predigrom. Napravite erotsku atmosferu pomoću mirišljavih sveća, kupke za vas dvoje, pustite odgovarajuću muziku… Učinite sve da oboje više uživate i zaboravite na bilo kakve brojeve, naročito na one koji predstavljaju učestalost seksualnog odnosa.

izvor:Radio XXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *