album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

SAVET//Orgazam može da traje duuuugo

zene-orgazam/ www.radio-xxl.com

Možda ne baš dugo koliko biste želeli, ali… Jedina stvar bolja od orgazma je orgazam koji traje čitav minut.

Da, seksualni vrhunac koji traje 60 sekundi zaista postoji, tvrdi seks terapeut Emili Nagoski.To nije uobičajeno – ženski orgazam uglavnom traje između šest i 30 sekundi, objašnjava ona, ali pomoću ovih saveta, možete da produžite njeno zadovoljstvo. Sigurni smo da će znati da vam uzvrati.

Opustite je

Ključna stvar kod ženskog orgazma je da partnerka bude opuštena, kako bi se fokusirala samo na zadovoljstvo, kaže Nagoski. „Što je više koncentrisana na odnos, veće su šanse da doživi intenzivan orgazam“.

Zato seks terapeut savetuje da počnete tako što ćete je opustiti. Ako je imala naporan dan, ponudite da joj izmasirate leđa, na primer. Isključite mobilne telefone, zaključajte vrata, upalite mirišljave sveće, pustite odgovarajuću muziku… to će vas oboje opustiti, a biće i odlična predigra, savetuje seks terapeut Ket Van Kirk.

Obasipajte je komplimentima

Naročito ako je nesigurna i nema baš mnogo samopouzdanja. „Razmišljanje o nedostacima na telu joj odvlači pažnju i ne dozvoljava joj da se potpuno opusti. Ali, ako smatra da je seksepilna, porašće i njena seksualna želja i biće fokusirana na seks, što će joj pomoći da doživi intenzivan vrhunac“, kaže terapeut Nagoski.

Zato, momci, ne stidite se da joj pokažete koliko je želite – privucite je sebi, lagano joj spustite ruku niz leđa, recite joj da je neverovatna, spuštajte poljupce niz njen vrat… Ne štedite komplimente!

Koristite i „prljave“ reči

Nagoski kaže da „prljave“ reči pomažu ženama da se fokusiraju na „akciju“. Ako već znate koliko bezobraznih reči je za nju OK, navalite, ako ne znate – budite pažljivi. U tom slučaju, počnite sa malo manje bezobraznim rečnikom, dok ne utvrdite do koje granice možete da idete

Seks-poster

Probajte razne stvari…

Počnite tako što ćete joj pružiti oralni seks ili koristite vibrator da biste stimulisali njene erogene zone – bradavice, klitoris, vaginu, G tačku. Kada ste oboje spremni da pređete na „pravu akciju“, neka ona bude gore, kako bi mogla da kontroliše pritisak i dinamiku odnosa. Nagoski savetuje da svojoj partnerki prstima dodatno stimulišete klitoris tokom odnosa.

Neposredno pre orgazma…

Nekoliko trenutaka pre nego što će devojka doživeti seksualni vrhunac, klitoris postaje izuzetno osetljiv. Zbog toga nije loše da kada klitoris postane tako osetljiv, usporite i pokušate malo nežnije da je stimulišete – tako ćete joj pomoći da „produži“ orgazam, savetuje Van Kirk.

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *