album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Nedžad Salković: Kruna mog rada je što sam postao član Evropske akademije nauka

Nedžad Salković: Kruna mog rada je što sam postao član Evropske akademije nauka

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović upriličio je prijem za estradnog umjetnika Nedžada Salkovića u povodu nedavnog članstva u Evropsku akademiju nauka. Dugogodišnje uspješno estradno djelo kandidovalo ga je za tu titulu.

Salkoviću dodijeljeno članstvo sa zvanjem akademika u odjelu umjetnosti Evropske akademije nauka

Članstvo sa zvanjem akademika u odjelu umjetnosti Evropske akademije nauka dodijeljeno je Salkoviću koji važi za lidera sevdalinke na jugoslavenskom i bosanskohercegovačkom području.

Šest decenija uspješnog umjetničkog rada ovog vrsnog interpretatora sevdalinke Evropska akademija nauka znala je prepoznati te ovim imenovanjem potvrdila njegove mnogostruke darovitosti, znanja i glasovne sposobnosti.

 Zlatan Muratović , Nedžad Salković,Tuzlanski kanton, akademija nauka, ministar kulture

Zlatan Muratović , Nedžad Salković

“Pratili su moj rad i mene kao čovjeka, kao ličnost, oni su poželjeli da postanem njihov član, član Evropske akademije nauka, u zvanju akademika. Bio sam izuzetno iznenađen. U karijeri sam dobio puno društevnih i umjetničkih priznanja, a ovo je kruna na moj dosadašnji rad”, kazao je Salković.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Zlatan Muratović ističe da je čast i zadovoljstvo imati jednog takvog vrsnog umjetnika i izvođača sevdalinki, koji je kroz svoj dugogodišnji uspješan umjetnički rad promovirao pjesmu sevdalinku na našim prostorima.

“Evropska akademija nauka prepoznala je značaj koji je ovaj umjetnik ostvario kroz svoj život, generalno i kroz rad i kroz profesionalni angažman kada se govori o afirmiranju sevdalinke. Smatram da nam je toga potrebno, da toga imamo sve manje u ovim turbulentnim vremenima. Ovo je moj skroman doprinos, doprinos Ministarstva da jednim prijemom potvrdimo veličinu ovog umjetnika”, rekao je ministar Muratović.

Nedžad Salković dobitnik je više od 30 festivalskih nagrada. Nosilac je niza srebrnih, platinastih i dijamantnih ploča.

Izvor: FENA

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *