album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

POKUŠALI DA REKETIRAJU MINISTRA? Lončar objasnio kako je Ilić došao do fotografija

POKUŠALI DA REKETIRAJU MINISTRA? Lončar objasnio kako je Ilić došao do fotografija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS da je operisao oca Dušana Spasojevića i tako odgovorio na pitanje o fotografijama koje su se pojavile u javnosti i koje sugerišu da je poznavao jednog od vođa zemunskog klana.

Zlatibor Lončar je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je u to vreme bio na specijalizaciji i da lekari na specijalizaciji imaju obavezan plan koliko moraju da urade operacija, kao i da tokom operacije uz specijalizanta mora da bude specijalista.

Kako je rekao Lončar, posle operacije koja je bila uspešna, otac Dušana Spasojevića je izašao, a Spasojević ga je pozvao da se zahvali i da ga upozna sa tada “najmoćnijim političarem iz vlasti”.

– Otišao sam i upoznao se sa tim čovekom. Tom čoveku nije bilo baš najprijatnije, ali nije hteo da protivreči, slikao se, bio je još neko vreme, otišao i kurtoazno smo se pozdravili – rekao je Lončar.

Naveo je da su onda prešli u drugu prostoriju gde su bili fudbaleri koji su tu bili i pili piće i istakao je da su sve fotografije nastale u tom momentu.

Na pitanje da li je bio u Šilerovoj Lončar je odgovorio: Ovo što je sad slikano, to je blizu, da li se zove Šilerova ili ne, blizu njihove kuće. To je kafić, gde su bili izloženi neki automobili, motori, bilijar. Znači to je kafić gde je mogao svako da uđe”, rekao je Lončar.

– Ja sam lekar, i danas operišem, pomažem ljudima, to je moj život i jednostavno ne biram pacijente, koga ću opersisati a koga ne – poručio je Lončar.

Dodao je da je u to vreme bio običan lekar koji operiše pacijente.

– Kao što recimo, u nekom drugom studiju ili bilo gde, zamoli me neko od ljudi da se slikamo jer sam im spasio oca ili majku, i šta da kažem? Neću da se slikam? Slikaću se sa ljudima, bio sam lekar i biću lekar – naveo je Lončar.

Ministar je govorio i o tome kako su fotografije došle kod Velimira Ilića.

– Pre par nedelja, momak sa fotografije, taj fudbaler Jeremić je bio kod mene i rekao mi da je prodao fotografije Velimiru Iliću jer mu je trebao novac – rekao je Lončar.

Dodao je da je taj momak još jednom bio kod njega da mu kaže da vrati smenjenog direktora bolnice u Aranđelovcu i da ga je tada odbio.

RTS/Telepromter

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *