album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Putin: Rusija spremna na saradnju s koalicijom protiv IS

putin i borba protiv terorizma

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države.

On je dodao nakon razgovora sa francuskim liderom Fransoa Olandom da je Rusija otvorena za bližu saradnju i sa Francuskom i sa koalicijom na čelu sa SAD o izboru ciljeva IS, prenosi AP.

Kako je javio Rojters, Putin je kazao da je tursko obaranje ruskog aviona akt izdaje zemlje koju je Rusija smatrala prijateljem.

Istovremeno, Putin je oštro kritikovao SAD zbog turskog obaranja ruskog aviona, ističući da je SAD trebalo da spreče svog koalicionog saveznika Tursku da načini takav potez.

Rusija će održati “ozbiljne konsultacije” sa SAD oko obaranja ruskog  aviona od strane turskih snaga, rekao je on, navodi AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da se Turska još nije izvinila zbog obaranja ruskog vojnog aviona pre dva dana iznad tursko-sirijske granice, niti da je ponudila garancije da će “odgovorni za taj zločin” biti kažnjeni.

Izvor:Tanjug/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *