album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

SEX//Tri nevjerovatne stvari nakon seksa

Tri nevjerovatne stvari nakon seksa

Poslije gužvanja čaršava, u telu dolazi do određenih promjena. Sljedeći put obratite pažnju i možda ćete zapaziti neku od njih.

1. Izražajnije čulo mirisa

Kada dostignete vrhunac, vaše tijelo oslobađa hormon koji se zove prolaktin, a koji uzrokuje razvijanje novih neurona u čulu mirisa od strane matičnih ćelija.

Studija, koje je objavljena u časopisu Biological Psychology, analizirala je nivoe prolaktina kod muškaraca i žena nakon masturbiranja ili seksa, a rezultati su pokazali da se nivo prolaktina povećava nakon seksa za nevjerovatnih 400 procenata u odnosu na masturbiranje.

2. Melanholija poslije seksa

Vjerovatno uglavnom nakon seksa osjećate euforiju, opuštenost, čak i pospanost, ali neke žene imaju “postsex blues” sindrom, otkriva istraživanje objavljeno u stručnom magazinu “Seksualna Medicina”. Naučnici ovo osjećanje opisuju melanholijom, depresijom, anksioznošću ili agresijom nakon seksa.

Naučnici su zamolili 230 studentkinja da urade anketu, koja je pokazala da je čak 46 procenata žena makar jednom u životu osjetilo simptome post-seks melanholije, a preko pet procenata žena je ove simptome iskusilo u posljednjih mjesec dana.

3. Amnezija

The Journal of Emergency Medicine je otkrio ispovest jedne žene koja se pojavila u bolnici Univerziteta u Džordžtaunu, žaleći se da ne može da se sjeti detalja koji su se desili u posljednjih sat vremena otkrivajući da se amnezija pojavila odmah nakon seksa sa mužem.

Ona je iskusila prolaznu globalnu amneziju, rijetko stanje u kojem se memorija odjednom i na kraće vrijeme potpuno izgubi. Ovo stanje je veoma rijetko i pogađa samo tri do petoro ljudi na 100.000 svake godine.

Izvor: Menshealth.rs

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *