album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

TREND//Ove zvezde furaju žbun tamo dole, a kada vidite zašto – i vi ćete!

TREND//Ove zvezde furaju žbun tamo dole, a kada vidite zašto - i vi ćete!

 

Bacite brijač i otkažite depilaciju, žbun se ponovo vraća u modu.

One su zagovornice prirodnog izgleda, Foto: Profimedia.rs

Devojke već decenijama stilizuju svoju frizuru tamo dole na najrazličitije načine, ali čini se da je došlo vreme da napokon puste prirodu da radi svoje.

Novi trend započele su zvezde poput Madone, Kortni Kardašijan, Lejdi Gage, Kameron Dijaz i Gvinet Paltrou koje sve češće javno pričaju o prirodnom održavanju svojih intimnih delova tela.

Madona je već decenijama zagovornik žbuna, dok je Gvinet izjavila da tamo dole fura stil sedamdesetih.

I ne samo to, brojne kozmetičke kompanije stale su iza ovog trenda nudeći brojna ulja koja garantuju da će stidne dlačice biti mekane, sjajne i zdrave.

Ne samo da je trendi imati stidne dlačice, već to ima i brojne zdravstvene prednosti.

Mnogi misle da je uklanjanje stidnih dlačica bezopasno, međutim, to može dovesti do brojnih infekcija opasnih po život i povećava šanse za dobijanje seksualno prenosivih bolesti.

Jedna od najvećih opasnosti je celulitis – potencijalno smrtonosna bakterijska infekcija kože do koje dolazi kada je ona napukla.

Druge manje opasne posledice uklanjanja dlačica na koje ćete vrlo brzo zaboraviti su urasle dlake, iziritirana koža i upale.

Kada je higijena u pitanju, s obzirom na vlažnost u tom predelu, brijanjem ili depilacijom stvara se savršena sredina za razmnožavanje bakterija koje mogu izazvati opasne infekcije.

Sa druge strane, postoji veliki broj prednosti koje sa sobom nosi bacanje brijača u kantu za đubre, a možda najveća je to što stidne dlačice predstavljaju barijeru bakterijama, ali i sprečavaju trenje do kojeg dolazi prilikom kretanja ili seksa.

Dlačice takođe služe kao zamka za feromone, moćne stimulanse koji čine naš miris seksualno privlačnim.

Radio XXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *