album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

VIDEO:Uhapšena Florens Artman u Hagu

HAG//Uhapšena Florens Artman u Hagu

Bivša portparolka Haškog tužilaštva Florens Artman uhapšena je danas u Hagu pošto je ranije bila osuđena zbog nepoštovanja suda, javlja specijalni izveštač RTS-a iz Haga.

Florens Artman, je inače svojvremeno tvrdila na osnovu dokumenata i razgovora, da za događaje u Srebrenici veliku odgovornost snose Francuska, Velika Britanija i SAD.

Uskoro opširnije…

“MAJKE SREBRENICE” POKUŠALE DA JE ZAŠTITE: Uhapšena bivša portparolka Haškog tribunala (VIDEO)

Hapšenje bivše portparolke Haškog tužilaštva pokušale su da spreče “Majke Srebrenice”, koje su je okružile i na taj način pokušale da zaštite, javlja specijalni izveštač RTS-a iz Haga.

Posle guranja “Majki Srebrenice” s policijom, Florans Artman je uhapšena.

Artmanova je uhapšena na ulazu u zgradu Tribunala gde se danas izriče prvostepena presuda ratnom lideru RS Radovanu Karadžiću.

Florans Artman, francuska novinarka i bivša predstavnica za štampu tužilaštva Haškog tribunala, proglašena je 14.09.2009. krivom za delo nepoštovanje suda i osuđena na novčanu kaznu u iznosu od 7.000 evra.

Florens Artman, Hag, Haški tribunal, Florens Artman

Hag, Haški tribunal, Florens Artman

Presudu je izreklo Specijalno veće Tribunala kojim je predsedavao južnoafrički sudija Moloto, a u čijem su sastavu još i sudije Liu iz Kine i Ginej iz Turske.

Specijalno veće je zaključilo da je Florans Artman “svesno i hotimično objavila sadržaj, navodne efekte i poverljiv karakter” dve odluke Žalbenog veća u predmetu Slobodana Miloševića. Tim odlukama su, podsetimo, odobrene zaštitne mere odnosno poverljivost dokumenata Vrhovnog saveta odbrane SR Jugoslavije, dostavljenih Tribunalu za potrebe suđenja Miloševiću.

Artmanova je godinama odbijala da se povinuje odluci suda.

 

 

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *