album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

UNOVČILI POPULARNOST: Kažu dobar dan i uzmu do 3.000 evra

DOBRO ZARAĐUJU NA JAVNIM DOGAĐAJIMA
DOBRO ZARAĐUJU NA JAVNIM DOGAĐAJIMA

Para na paru ide: Rekord u regionu drži Severina Kojić, a najplaćeniji u Srbiji su Ivan Ivanović, Branislav Lečić, Sara Jovanović, Soraja Vučelić i Stanija Dobrojević

Severina Kojić nije jedina javna ličnost koja traži, ali i dobija novac da bi se pojavila na nekom javnom događaju. Ona u regionu drži rekord – svoj dolazak naplaćuje čak 13.000 evra, o čemu je Kurir juče pisao.

Međutim, za razliku od hrvatske snajke, njene popularne koleginice iz Srbije koje su na estradnom vrhu izbegavaju ovakav dodatni način zarade. Ali zato voditelji, glumci i starlete i te kako umeju da unovče svoje pojavljivanje na raznim promocijama, skupovima, prijemima… Njihov zadatak je da u određeno vreme dođu na neki javni događaj, požele gostima dobar dan ili dobro veče i poziraju foto-reporterima.

Kilibarda košta 500 evra

Iako su cifre daleko niže nego u inostranstvu, naše javne ličnosti mogu dobro dodatno da zarade. Tako instant zvezde rijaliti programa za pojavljivanje u diskotekama mogu da inkasiraju 100 evra i više, u zavisnosti od popularnosti. Kod estrade je tarifa nešto veća jer im se dodatno plaća pevanje ili vođenje programa.

Kako saznajemo, pojedinci za svoje pojavljivanje traže i nekoliko hiljada evra, ali samo retki toliko uspeju i da dobiju, kao što je slučaj s voditeljem televizije Prva Ivanom Ivanovićem, koji je prošle godine na jednoj privatnoj zabavi uzeo 3.000 evra za vođenje programa. Njegova koleginica i prijateljica Marija Kilibarda dolazak najčešće naplaćuje 500 evra.

Starlete kao hostese

Među starletama najviše zarađuju Soraja Vučelić i njena ljuta suparnica Stanija Dobrojević. Soraja svoje gostovanje u prestoničkim klubovima naplaćuje oko 500, a Stanija 300 evra. To je cena samo za dolazak, a svaku dodatnu aktivnost starlete naplaćuju posebno, na primer deljenje šotova ili obraćanje gostima kluba.

Glumac Branislav Lečić već neko vreme drži cenu od 1.000 evra za svoju tačku na određenoj manifestaciji.
– Radim u skladu s dogovorom i zahtevom, tj. da li imam glumački nastup ili vodim program. Potpuno besplatno radim motivacione govore za studente na teme liderstvo, medijski nastup, prepoznavanje kvaliteta i strategije i organizacija karijere, kao i humanitarne stvari – kaže za Kurir Lečić.

Glumci su traženi

Njegova koleginica Nina Janković važi za jednu od najplaćenijih u svojoj branši. I ona svoj dolazak na javni događaj naplaćuje 1.000 evra. Duplo jeftiniji je Aleksandar Radojičić, dok Jelisaveta Orašanin i Bojan Perić po događaju inkasiraju 300 evra.

Kad je reč o pevačima, najskuplja je, za neke neočekivano, Sara Jovanović (1.000 evra), dok njena koleginica iz šoua „Prvi glas Srbije“ Nevena Božović zarađuje duplo manje.

Ne traže pare
IVA I MINA NA KOMPENZACIJU

Među javnim ličnostima ima i onih koji za dolazak na neki javni događaj ne traže novac, već pristaju na kompenzaciju u vidu vaučera ili robe. Među njima su glumice Iva Štrljić i Mina Lazarević, koje su česte gošće na raznim dešavanjima.

Autor: Ljiljana Stanišić,Foto: Marina Lopičić,Foto: Damir Dervišagić,Foto: Dragan Kadić

izvor:Kurir

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *