album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

Y.T:Konačno lakše do zarade na YouTube

Konačno lakše do zarade na YouTube

Kompanija je juče objavila da će smanjiti uslove za učlanjenje u YouTube Partner Program i omogućiti manjim kreatorima nekoliko načina monetizacije, uključujući plaćeni chat, davanje napojnice, članstva na kanalu i mogućnosti za kupovinu. FOTO: Depositphotos Prema novoj politici uslova, YPP će biti otvoren za kreatore kada dostignu 500 pretplatnika – polovinu broja koji je YouTube ranije zahtjevao. I druge kriterijume će promijeniti: učesnici programa će morati da imaju 3.000 važećih sati gledanja umjesto dosadašnjih 4.000, ili 3 miliona pregleda na Shortsu u poređenju sa prvobitnih 10 miliona. Niži zahtjevi će se prvobitno primjenjivati u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Tajvanu i Južnoj Koreji.

Manjim kreatorima će i dalje biti potrebno da prošire svoju prisutnost kako bi zaradili od reklama, jer YouTube navodi da će postojeći zahtjevi YPP-a ostati za dijeljenje prihoda (kompanija napominje da kreatori neće morati ponovo da se prijavljuju za program kada ispune veće zahtjeve). YouTube je koristio program dijeljenja prihoda od reklama kako bi privukao kreatore da zarađuju novac, posebno kako bi podržao kratki sadržaj kompanije u posljednjih nekoliko mjeseci uvođenjem programa dijeljenja prihoda od reklama za Shorts. I druge platforme poput TikToka su smanjile prag za pristup mogućnostima monetizacije kreatora. Ranije ovog mjeseca, kompanija je objavila da će njena funkcija video naplatnih zidova, Serije, biti dostupna kreatorima sa više od 10.000 pratilaca, ali da se korisnici sa 1.000 pratilaca koji ispune ostale uslove takođe mogu prijaviti za učešće u programu. Serije kreatorima omogućavaju da dijele premium sadržaj za koji fanovi mogu platiti da pristupe. U oba slučaja, manjim kreatorima se pruža prilika da zarade novac od fanova i pratilaca koji plaćaju za dodatni sadržaj, interakcije ili finansijsku podršku kreatorima, prenosi “Telegraf”. Mogućnosti monetizacije kao što su napojnice ili naplatni zidovi su dostupni na drugim platformama za kreatore i, u svakom slučaju, zahtjevaju publiku koja je spremna da troši novac.

Drugi načini monetizacije se takođe otvaraju drugim grupama kreatora. Program za partnerski marketing putem kupovine, koji je ranije bio dostupan samo odabranim kreatorima, sada je dostupan učesnicima YPP-a u SAD-u sa najmanje 20.000 pretplatnika.

izvor:nezavisne novine

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *