album-art

00:00

VIDEO DANA

Balkanskom ulicom gost Džej Ramadanovski

NEGIRAO OPTUŽBE: Svetozaru Maroviću određen jednomesečni pritvor

Označen kao vođa kriminalne organizacije

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je predsedniku Političkog saveta DPS-a, Svetozaru Maroviću, koji je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva, pritvor do 30 dana.

Kako je obrazloženo, jednomesečni pritvor je određen zbog “straha od uticaja na svedoke i načina izvršenja krivičnog dela i posledica”, prenela je RTCG.

Bašović je tu odluku doneo nakon što je sinoć u Višem sudu završeno saslušanje Marovića.

Negirao optužbe

Dnevne novine saznaju da Marović tokom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu nije pomenuo nijedno ime i negirao je svoju odgovornost u spornim procesima. On je, navodno, tvrdio da svedoci saradnici nisu govorili istinu i da su optužili njega i njegovu familiju kako bi zaštitili sebe.

– Spreman sam da odgovaram i budem kažnjen za sve što se dokaže da sam nezakonito činio – kazao je Marović tokom jučerašnjeg jednoipočasovnog saslušanja u Tužilaštvu.

Njegov advokat Zdravko Begović kazao je da će se žaliti na rešenje o pritvoru i da je njegov klijent dostojanstveno prihvatio odluku o određivanju pritvora.

Marović je juče i zvanično označen kao vođa kriminalne organizacije koja se tereti za niz korupcionaških afera, kojima je Opština Budva oštećena za desetine miliona evra.

Iako formalno nije donosio odluke i potpisivao spornu dokumentaciju, Specijalno tužilaštvo obezbedilo je četiri svedoka saradnika, koji u procesu tvrde da je Marović direktno ili indirektno izdavao naloge i davao instrukcije za malverzacije, zbog čega se tereti za podstrekivanje na vršenje krivičnih dela.

Prethodno, juče oko osam časova ujutro, Marović je izašao iz zgrade Vektra, u Moskovskoj ulici, gde ima stan njegov pritvoreni sin Miloš. Tada su mu, prema nezvaničnim informacijama, prišla dvojica inspektora u civilu i saopštila mu da je uhapšen, što je on, po svemu sudeći, poslednjih dana i očekivao.

Iako nije saopšteno za koje slučajeve se tereti, po svemu sudeći reč je o predmetima TQ Plaza, Jaz i Prijevor (AMD Budva). Zbog navodnih malverzacija u poslovima izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, uhapšeno je 14 osoba, među kojima sin juče uhapšenog Budvanina Miloš Marović, brat Dragan Marović, kćerka Milena Marović-Bogdanović, koja je kasnije puštena da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Osim njih, tada je uhapšen donedavni predsednik opštine Budva Lazar Rađenović. Njegov prethodnik Rajko Kuljača dobio je u ovim predmetima status svedoka saradnika, a to svojstvo je nešto kasnije dobio i biznismen iz Beograda Mirko Latinović, osnivač firme “Trejd junik”. Obojica su, kako se navodi, navodno uprli prst u Maroviće.

izvor:SD/RadioXXL

PODELI VEST SA PRIJATELJIMA

OSTAVI KOMENTAR NA VEST

Your email address will not be published. Required fields are marked *